Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Atpakaļ uz skolu
19.05.2023
Aicinot Stāstniekus tikties ar jauniešiem un stāstīt par savu darba ikdienu, 2007. gadā Vācija, kas tajā laikā bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, izveidoja akciju „Atpakaļ uz skolu”.
Citām ES valstīm šī iniciatīva iepatikās un jau nākamajā gadā tā pirmo reizi tika īstenota arī Latvijā. Akcija Latvijā 2022. gadā noritēja jau 14. reizi, tajā piedaloties 4103 skolēniem un 82
studentiem. Akcijā iesaistījās 59 eksperti no 45 dažādām iestādēm, dodoties 68 vizītēs uz dažādām izglītības iestādēm visā Latvijā. Tika apmeklēti visi Latvijas reģioni, visaktīvākā izrādījās Rīga un Rīgas mācību iestādes, bet arī citi novadi izrādīja lielu interesei un piedalījās akcijā. Jauniešiem katra eksperta vizīte bija ne tikai liels notikums ikdienas skolas gaitās, bet arī vērtīga pieredze.
18.maijā, akcijas “Atpakaļ uz skolu/ Atpakaļ uz universitāti 2023” ietvarā Daugavpils Saskaņas pamatskolā viesojās Eiropas stāstnieks Egīls Stalidzāns. Egīls par sevi:” Es sākotnēji vēlējos saistīt savu karjeru ar elektroniku, taču tā vienkārši neaizrāva. Sākot darbu ar bitēm, pārsteidzoši ātri sapratu lietas. Es gan apzinos, ka cilvēkiem, kuri ir atzīti speciālisti vienā nozarē, sākot darbu citā, ne vienmēr ir viegli atkal iejusties skolēna ādā. Ja cilvēks kādā tematā ieķeras ar azartu, viņš var sasniegt lielus mērķus. “
Sarunas laikā stāstnieks pievērsās interesantiem un aktuāliem tematiem- viss skaidrs jau skolā, vai čaklam būt ir pietiekoši, cik vienādi esam, viss manā vietā jau tāpat izlemts, kādām īpašībām jābūt zinātniekam.
Egīls dalījās ar 9.klašu jauniešiem pieredzes stāstos par dzīvi un darbu Eiropas savienībā, par prasmēm un zināšanām, kas nepieciešamas, lai kļūtu zinātkāriem un iedvesmotu izkopt talantus un prasmes, nebaidīties darīt tās liekas, kas saista, kas patīk un kas padodas.



Jaunumi

MŪSU ZIŅAS