Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Skola skolēnam
29.11.2022
24.novembrī vienlaicīgi Daugavpilī, Rīgā, Liepājā un Valmierā notika Izglītības un zinātnes ministrijas un biedrības “Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris” rīkotais hakatons “Skola Skolēnam”.
Pasākuma laikā bērni ģenerēja idejas, kā skolu vidi padarīt vēl labāku un saistošāku.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9.a klases skolēni Artūrs Bozovičs, Žanis Gipters, Daniels Kravčenko, Reinis Putns un Juta Vasiļjeva izstrādāja ideju par pārtikas atkritumu samazināšanu “Skolas “zaļais” sabiedriskais ledusskapis”. Galvenā doma – piens un augļi, kas paliek pāri, tiek novietoti pārtikas skapī, lai paņem tie, kam tas ir ļoti vajadzīgs.
Skolas komanda uzrādīja labāko rezultātu Latgalē, iegūstot pirmo vietu, saņemot balvā 300 eiro. 25.novembrī skolas komanda devās uz Rīgu, lai piedalītos TOP-hakatonā.
Dienas laikā bērniem bija iespēja uzlabot savus risinājumus, veidot ideju prototipus un cīnīties par uzvaru. Dalībniekus veiksmīgā un drošā procesā virzīja nozaru izcilākie mentori un eksperti, mūsu komanda ieguva pieredzi ideju ģenerēšanā, atbalstīšanā un komandas darbā.
Bērni runāja par inovāciju kultūru, par lieliem un svarīgiem jautājumiem- par to, kas ir labbūtība skolā, ko nozīmē klimatam draudzīga skolas vide.
"Piedalīšanās Hakatonā bija izcila iespēja intensīvi 2 dienu garumā, cīņā par vērtīgām balvām; attīstīt domāšanas, ideju ģenerēšanas, koncentrācijas, komunikācijas, darba plānošanas, kā arī prezentēšanas prasmes, vienlaicīgi iepazīstoties ar sev līdzīgi domājošiem un aktīviem jauniešiem!" , ar pārdomām dalījās komandas “Alfa” kapteinis, 9.a klases skolēns Artūrs Bozovičs.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS