Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Novembra gaismas mūsu sirdīs
17.11.2022
Kad rudens lapu rota rakstu rakstiem noklāj zemi, un kalendārs atvēris Novembra vārdu, mūsu valsts, mūsu pilsēta ietērpjas Latvijas karoga krāsās.
Patriotiskais novembris Daugavpils Saskaņas pamatskolā iesākās ar Sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanu sākumskolas klasēs. Vecāko klašu skolēni nāca pie mazajiem skolas bērniem, lai stāstītu par Lāčplēša dienas un Latvijas karoga vēsturi. Nodarbību noslēgumā visi kopā, mazie un lielie skolas bērni, vienojās Sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā, kas tika piespraustas pie mazajām sirsniņām, lai justos piederīgi skolas saimei, pilsētai un Latvijai.
Lāčplēša dienas svarīgākais pasākums ir Lāpu gājiens. Pēc pandēmijas 2 gadu pārtraukuma bija iespēja sanākt kopā skolēniem un pedagogiem, lai iekļautos gaismas upē, kas no skolas plūda pa pilsētas ielām līdz Vienības laukumam, kur ar lāpām tika izgaismota Latvijas kontūra.
Tik daudz gaismas un siltuma! Karogu šalkās vējā, liekas, skan slavas dziesma varoņiem!
Lāčplēša dienas svētku noslēguma pasākumā skolā sanāca 4.- 6.klašu izglītojamie kopā ar brāļiem, tēviem, mammām un vectēviem, vecmammām, lai piedalītos kopīgās nodarbēs – dziedot, dejojot, sportojot, veidojot latvju raktus. Darbojoties komandās, kopā, laiks ritēja ātri. Pasākums noslēdzās ar skolas vecāku un bērnu kora kopdziesmu.
Paldies visiem par sirsnīgu gaisotni!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS