Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Erasmus+ starptautisks seminārs “Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” Polijā
16.10.2016
Līdz ar zeltainās rudens iestāšanos Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāji un skolēni piedalījās starptautiskajā seminārā (īstermiņa studentu apmaiņa) Polijā projekta Erasmus+ programmas pamatdarbības partnerības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta „Flipped Learning with ICT - FLwICT” (“Citādā mācīšanās, izmantojot IKT”, identifikācijas Nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5) ietvaros.

Projekta 6.seminārs notika Polijas pilsētas Lodzas (poļu: Łódź) Adama Mickeviča valsts ģimnāzijā Nr.30. Lodza atrodas Polijas centrālajā daļā un ir otra lielākā pilsēta pēc iedzīvotāju skaita. Lodza tiek asociēta ar vairākiem tekstilrūpniecības centriem, kuri tika nodobināti no XIX gs. pirmās puses līdz XX gs. deviņdesmitajiem gadiem, līdz šim laikam tā ir slavena ar kinoskolu.
Starptautiskajā seminārā piedalījās partneri no Spānijas, Portugāles, Polijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Francijas un Turcijas skolām. No Daugavpils Saskaņas pamatskolas seminārā piedalījās 7.b klases skolēns Māris Locs, 8.b klases skolnieces Elina Dedele, Viktorija Matule, Marianna Pankeviča, skolēnus pavadīja un konsultēja projekta koordinatore angļu valodas skolotāja Tatjana Revina un dabaszinību skolotāja Ļubova Iliško. Semināra tēma bija „Radošums un uzņēmējdarbība”.
Pēc svinīgajām skolas direktores, galvenās projekta koordinatores uzrunām un tradicionālā sālsmaizes cienasta sākās darba nedēļa, kuras ietvaros notika daudzveidīgas, interesantas un produktīvas aktivitātes. Skolēni un skolotāji no partnervalstīm kopā ar Polijas saimniekiem piedalījās dažādās atraktīvajās integrācijas spēlēs, darbojās radošajās daiļapmācības darbnīcās, kur guva pieredzi un pilnveidoja prasmes priekšmetu dekorēšanā dekupāžas tehnikā, rotaslietu izgatavošanā, iedziļinājās mūzikālajos ritmos, spēlējot dažādus instrumentus, izbaudīja komandas garu sportisku aktivitāšu laikā. Ar īpašu rūpīgumu un radošuma izpausmi semināra dalībnieki darbojās darbnīcā „Būsim radoši”, kur starptautiskajās komandās izstrādāja inovatīvu produktu un prezentēja to visiem semināra dalībniekiem. Neiztika arī bez mājas darba prezentēšanas: katras partnervalsts komandas uzdevums pirms izbraukuma semināra bija izpētīt, apkopot un attēlot informāciju par nozīmīgākajiem un veiksmīgākajiem uzņēmējdarbības piemēriem savā un partneru valstīs.
Semināra ietvaros tika organizētas izzinošas un iespaidiem bagātas kultūras vizītes uz Lodzas pilsētas domi, brīvdabas muzeju, Krakovas pilsētu, Klodavas sāls raktuvēm, termālo baseinu, notika ekskursija pa Lodzas vecpilsētu. Nopietns un konstruktīvs darbs notika partnerskolu koordinatoru darba sēdēs, kur tika apspriesti turpmākie darba plāni, mērķi, uzdevumi un gaidāmie rezultāti.
Liels paldies mūsu Poļu partneriem par viesmīlīgo uzņemšanu, atraktīvajām aktivitātēm, draudzīgu un jauku atmosfēru visas nedēļas garumā! Īpašu pateicību izsakām viesģimenēm par rūpēm un siltu uzņemšanu.

FOTO

Erasmus+ projekts „Flipped Learning with ICT - FLwICT” tiek realizēts no 2015.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.maijam un tajā piedalās partneri no 8 valstīm: Portugāles, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Francijas, Spānijas un Turcijas. Daugavpils Saskaņas pamatskolas Erasmus + programmas īstenoto projektu „Flipped Learning with ICT - FLwICT” līdzfinansē Eiropas Savienība.


Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāja Ļubova Iliško
tālr.65425870
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS