Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Vasaras nometne “Stāsti par Latviju”
20.09.2016
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēniem bija iespēja piedalīties Daugavpils Universitātes Mūžizglītības, kultūras un zinātnes komunikācijas biedrības “Intelekta parks” organizētajā un Sabiedrības integrācijas fonda finansētajā vasaras nometnē “Vasaras nometne Latvijas un diasporas bērniem „Stāsti par Latviju””, ID Nr.2016.LV/SP/24.

Projektā 2016. gada 23. – 30. jūlijā piedalījās sešpadsmit Latvijas 12 -16 gadus veci skolēni un jaunieši no Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes un Krāslavas skolām, kuri vasaras nometnes laikā aktīvi iesaistīja latviešu valodas un kultūras vides iepazīšanā sešpadsmit atbilstošā vecuma jauniešus no ārzemēm.

Nometnes dalībnieki interaktīvās un kreatīvās nodarbībās iepazina gan klātienē, gan neklātienē visus Latvijas novadus, latviešu daiļliteratūru, folkloru, tautas dejas, augstākās izglītības iespējas Latvijā, kultūras, dabas un vēstures objektus, veiksmīgus Latvijas mazā un privātā biznesa uzņēmējus Latvijā, iesaistījās latviešu valodas un Latvijas valstsmācības apguvē, radošajās un sporta aktivitātēs, izjuta patriotisma un piederības sajūtu Latvijas valstij un toleranci pret Latvijas diasporai piederošajiem un ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem. Katra nometnes diena bija tematiski izvērsts stāsts par kādu no Latvijas tradicionālās vai ikdienas kultūras jomām: par cilvēkiem, sabiedrību, tautsaimniecību, vidi, dabu, pilīm, novadiem, Latvijas simboliem un izglītību, tradīcijām un sadzīves kultūru, vēsturi, kino, teātri.

Skolēni, izvērtējot nometnē pavadīto laiku, atzina, ka aizvadītajā vasarā ir uzzināts un izstāstīts daudz jauku Stāstu par Latviju, bet lielākā vērtība ir jauniegūtie draugi ne tikai tepat Latvijā, bet arī ASV, Baltkrievijā, Lielbritānijā (Anglijā un Skotijā), Īrijā, Krievijā.


Rakstu sagatavoja
nometnes vadītāja latviešu valodas skolotāja
Inese Valtere

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS