Ceturdiena, 2024.gada 2.maijs
Vārda dienu svin: Zigmunds, Zigismunds, Sigmunds

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Jaunais gads - jauni darbi pie Erasmus+ projekta
02.02.2024
Šajā mācību gadā mūsu skola ir uzsākusi Erasmus+ projektu “Think Like a Boss!” (Domā kā līderis!) līguma Nr. 2023-1-PL01-KA210-SCH-000155429. Projekta ietvaros tiks attīstītas un uzlabotas svešvalodu prasmes, komunikācijas, vadības un ekoloģiskās (“zaļās”) prasmes, kā arī iniciatīvas un uzņēmības izjūta.

2024.gada 22.-24.janvārī notika projekta pirmā tikšanās klātienē. Daugavpils Saskaņas pamatskolas un Bahčeširas koledžas (Sivasa, Turcija) skolotāju pārstāvjus uzņēma projekta koordinatori - Skola Nr.1 no Gņevkovas, Polijā.
Tikšanās laikā noritēja spraigs darbs pie projekta vietējo un starptautisko aktivitāšu plānošanas, kā arī skolotāju komandas tika uzaicinātas pie Gņevkovas pilsētas mēra un galvenā mežsarga, kur tika pamatota projekta aktualitāte, skolēnu ieguvums no piedalīšanās projektā. Gņevkovas mežniecībā tika parakstīta arī nodoma vēstule.
Zaļā domāšana šobrīd ir ļoti aktuāla, tāpēc arī viens no projekta mērķiem ir attīstīt videi draudzīgu, ekonomisku domāšanu. Projekta ietvaros veidosim zaļo biznesa plānu, pētīsim vietējos uzņēmumus, izstrādāsim videi draudzīgus risinājumus uzņēmumiem.
Saskaņā ar tikšanās laikā izveidoto plānu, tuvākajā laikā Daugavpils Saskaņas pamatskola īstenos dažas aktivitātes ar kopējo nosaukumu “Mazām izvēlēm var būt liela ietekme uz vidi”:
1. Nodarbību cikls 5.klasēm “Sadzīves atkritumu šķirošana, pārstrādes iespējas”, kur:
– skolēni pētīs, cik daudz atkritumu cilvēks veido, kā atkritumi ietekmē dabu un kādi piesārņojuma veidi pastāv.
– skolēni stāstīs, kā un vai šķiro atkritumus mājās un salīdzinās ar to, kā jāšķiro. Tiks aicināti arī vecāki iesaistīties atkritumu šķirošanā savās mājsaimniecībās utt..
– skolēni demonstrēs atkārtoti izmantojamu materiālu radošo izmantošanu (skolēnu darbu izstāde skolā vai tiešsaistē).
2. Informatīvā kampaņa par zaļo domāšanu. 8.klašu skolēni izstrādās plakātus.
3. Nodarbību cikls 5.-9.klasēm “Atkritumu šķirošanas stāsts” sadarbībā ar skolas Ekopadomi.
4. Lekcija “Aprites ekonomika – iespēja jaunai uzņēmējdarbībai” 6.-8.klasēm sadarbībā ar biedrību “Zero Waste Latvija”. Lekciju vadīs Evija Ozola-Ozoliņa.
Uzzināt vairāk par projektu var, rakstot uz greeneconomy.erasmus@gmail.com vai apmeklējot sociālo tīklu kontus ar nosaukumu “Think like a Boss – Green Entrepreneurship.”

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS