Ceturdiena, 2024.gada 2.maijs
Vārda dienu svin: Zigmunds, Zigismunds, Sigmunds

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni iepazīst profesijas un  darba tirgu
15.01.2024
Šī gada  11. janvārī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8. – 9. klašu skolēni devās uz Daugavpils Kultūras pili, lai  apmeklētu karjeras izglītības pasākumu “Profesiju gadatirgus”.
Pasākuma laikā skolēniem bija iespēja tikties ar 17 dažādu nozaru darba devējiem, speciālistiem, izzināt, kādu profesiju pārstāvji strādā pašreiz un būs nepieciešami uzņēmumos nākotnē, gūt priekšstatu, ko no jaunā speciālista sagaida darba devējs. Uzņēmumu stendos tika organizēti konkursi un uzdoti jautājumi, bija iespēja izpētīt un arī piemērīt darba aprīkojumu. Skolēniem bija iespēja pārbaudītu savu erudīciju un  zināšanas par vietējiem uzņēmumiem un ražotnēm.  
Skolēni iepazina mežsaimniecības,  enerģētikas, metālapstrādes, jūrniecības, tūrisma un viesmīlības, militāro un valsts aizsardzības nozares. Kā atzina paši jaunieši  – pasākums bija interesants un noderīgs, jo uzzinājuši sev aktuālu informāciju, guvuši priekšstatu par daudzām  profesijām, kas nākotnē palīdzēs pieņemt izsvērtākus lēmumus par tālāko izglītības ceļu.
 
 
 
 
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS