Ceturdiena, 2024.gada 2.maijs
Vārda dienu svin: Zigmunds, Zigismunds, Sigmunds

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Trīs zvaigznes. Zigfrīds
28.12.2023
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9. klašu skolēniem decembrī programmas "Latvijas skolas soma" ietvaros mūzikas un vēstures mācību stundās bija iespēja noskatīties orģinālopereti “Trīs zvaigznes. Zigfrīds”, kas bija lieliska iespēja divu mācību priekšmetu ietvaros izzināt patiesu stāstu par Latvijas valstij nozīmīgu vēsturisku personu.

Izmantojot vēstures stundās iegūtās zināšanas, skolēni novērtēja operetes vēsturisko fonu un secināja par stāsta patiesumu.
Pēc patiesiem vēsturiskiem notikumiem veidots, operetes-biogrāfiskā stāsta ekranizējums ir aicinājums atcerēties, kā dzima neatkarīga Latvijas valsts. Operetes teātra veltījums Latvijai valsts simtgadē stāsta par Zigfrīdu A. Meierovicu, kurš panāca Latvijas valsts dibināšanu de facto un de jure, un ataino notikumus no laika, kad Meierovics bija Bēgļu komitejas biedrs, līdz pat nāves brīdim, kad viņš ir jau starptautiski atzīts diplomāts.
Skolēniem tā bija vēl nepieredzēta pieredze iepazīt vēsturi caur mūzikas prizmu un atkārtot dažādos mūzikas žanrus, jo operetes muzikālajā audumā žanriski mijiedarbojās operete, mūzikls, reps, valši, tango.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS