Ceturdiena, 2024.gada 2.maijs
Vārda dienu svin: Zigmunds, Zigismunds, Sigmunds

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Smilšu kino un smilšu aplikāciju attālinātās nodarbības “Apkārt pasaulei”
03.01.2024
Smiltis tiek iegūtas daudzviet Latvijā un pasaulē.

Smiltis ir plaši pieejams un ļoti populārs materiāls, ko izmanto lauksaimniecībā, celtniecībā, ceļu būvē, teritoriju labiekārtošanas darbos, ūdens attīrīšanā, stikla ražošanā un pat metalurģijā veidņu izgatavošanā. Smiltis tiek izmantotas arī mākslinieciskiem mērķiem.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 4.a un 4.c klašu skolēni programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros piedalījās Smilšu kino un smilšu aplikāciju attālinātajās nodarbībās “Apkārt pasaulei”.
Nodarbības pirmajā daļā skolēni skatījās video ierakstu, kur smilšu kino māksliniece Zane iepazīstināja skolēnus ar smilšu animācijas mākslas tehniku, tās vēsturi un pielietojumu, parādīja smilšu kino tapšanas procesu, pastāstīja par smilšu ieguvi un to izmantošanu Latvijā un pasaulē, smiltīs uzzīmēja īsu ieskatu izrādē “Apkārt pasaulei”. Papildus no mākslinieces bija saņemta īpaša dāvana – smilšu animācijā attēlots personalizēts sveiciens Daugavpils Saskaņas pamatskolai.
Nodarbības otrajā daļā skolēni tika iepazīstināti ar praktisko darbu – aplikāciju krāsošanu ar krāsainām smiltīm. Video ierakstā skolēniem tika parādīta krāsošanas instrukcija, pēc tam skolēni guva praktiskās iemaņas, radot glezniņu smilšu aplikācijas tehnikā. Radošā darba tapšanas procesā tika izmantoti materiāli, kurus pirms nodarbības sagatavoja un nosūtīja uz skolu smilšu kino māksliniece. Katram skolēnam darbošanās process bija aizraujošs, izzinošs un radošs. Nodarbības laikā skolēni guva pozitīvas emocijas un gandarījumu par savu paveikto darbu.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS