Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Digitālā koncertlekcija “Ceļojums apkārt pasaulei. Pasaka par Sprīdīti”
03.01.2024
A. Brigaderes “Sprīdītis” ir viena no spilgtākajām bērnu auditorijai domātajām pasaku lugām, kur galvenais varonis, ar brīnumsvilpīti un sprunguliņu bruņots, devās meklēt laimi pasaulē.

Daugavpils Saskaņas pamatskolas 4.-6.klašu skolēni programmas “Latvijas skolas somas” ietvaros piedalījās atraktīvajā, muzikāli izglītojošajā digitālajā koncertlekcijā “Ceļojums apkārt pasaulei. Pasaka par Sprīdīti”.
Muzikāli apspēlējot Annas Brigaderes lugu un kino filmu “Sprīdītis”, skolēni kopā ar talantīgiem mūziķiem - akordeona un ģitāras virtuozu, somu izcelsmes latvieti Marko Ojala, dziedātāju Rūtu Dūdumu un komponistu Jāni Ķirsi devās muzikālajā ceļojumā apkārt pasaulei. Caur vizuāli krāšņo un muzikāli bagātīgo programmu skolēniem bija iespēja iepazīt dažādu valstu valodas un kultūru, uzzināt par šo valstu saikni ar Latviju pasaules ģeogrāfijas un vēstures kontekstā. Koncertlekcijā skanēja dažādu tautu mūzika, kā arī latviešu tautas dziesmas un latviešu komponistu Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ivara Vīgnera un citu dziesmas.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS