Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Valsts dzimšanas dienas pasākumi
24.11.2023
“Bet svētki ir klāt! Tie iemirdzas
mūsu acīs un stājā.
Kad manai zemei ir svētki,
tad gaišu, gaišu liesmu mirdz svecītes,
mammas acis un māja.”
/Maija Laukmane/


Novembris ir Latvijas mēnesis. Šogad mūsu valsts svin savu 105.dzimšanas dienu. No 15. līdz 17.novembrim skolas saimē, kopīgi dziedot, dejojot, skandējot dzeju, aizdedzot svecītes, godinājām mūsu Latviju pasākumos “Es, Tu un mana Latvija”. Pasākumi aizsāka Valsts izglītības satura centra (VISC) izsludinātā projekta "Mana dažādā – vienīgā Latvija" īstenošanu.
Skolā iemīļoti un krāšņi ir Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītie svētki “Auseklīšu svētki”, kuros mūsu pirmklasniekus uzņemam skolas saimē. Skola ir kā ceļojums mazajiem pirmklasniekiem, kad tas sākas, tu nezini, ko darīt un kur iet, bet vēlāk tu sāc pierast, kļūsti drosmīgāks, pārliecinātāks, gudrāks. Līdz pienāk brīdis, kad vēlies, lai šis ceļojums nekad nebeidzas. Ceļojums ir sācies, katru dienu tiek apgūtas interesantas lietas un piedzīvojumu netrūkst. Dziesmas “Karodziņš” pavadījumā pirmklasnieki kopā ar devītklasniekiem pie rokas ienāca pasākumā, turot rokās auseklīšus. Gan pirmās, gan devītās klases sagatavoja dziesmas, kuras veltīja Latvijai. Turpinot pasākumus, arī visas pārējās klases dziedāja sagatavotās dziesmas, godinot Latviju. Lai cik mēs dažādi esam, tomēr katram bija jāatrod sevī spēks, lai vienotos klases kopīgajā dziesmā. Mūsu dziesmas vienoja skolēnus, skolotājus, vecākus un visu sirdis. Nedēļas laikā izskanēja 23 dziesmas.
Skolas svētku kulminācija bija 17.novembra rīts, kad visus skolas skolēnus, pedagogus, tehniskos darbiniekus un vecākus, ienākot skolā, sagaidīja 9.klašu jaunieši, sveicot visus svētkos un cienājot ar maizi un medu. Maize ir vērtība, svētība, dziļš simbols, ko mūsu sentēvi vienmēr godājuši.
Svētku noskaņai direktore apsveica skolēnus, pedagogus un tehniskos darbiniekus un vienoja visus Latvijas himnas dziedāšanā. Daudz laimes, Latvija, tev šodien vēlam, daudz gadu turēties un vienmēr kalnā iet!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS