Piektdiena, 2024.gada 3.maijs
Vārda dienu svin: Gints,Uvis

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Izskanējusi Karjeras nedēļa 2023!
24.10.2023
Karjeras nedēļas (KN) laikā, no 16. – 20. oktobrim, 1. – 9. klašu skolēni pētīja, izzināja un spodrināja skolai un dzīvei nepieciešamās prasmes, papildnāja savus “prasmju portfeļus”.
KN laikā skolā tika organizētas klases stundas, kuru laikā sākumskolas skolēni veidoja klases “Prasmju portfeļus”, vizuālās mākslas stundās vizualizēja savu nākotnes profesiju, darbam nepieciešamās prasmes un zināšanas, 6. – 8. klašu skolēni izspēlēja “Prasmju bingo”, ieskatījās nākotnes profesijās un tām nepieciešamajās zināšanās un prasmēs, kā arī mēģināja iejusties darba meklētāja lomā, veidojot darba sludinājumus. Nedēļas vidū 1. – 5. klašu skolēni ļoti aizrautīgi piedalījās skolēnu līdzpārvades organizētajā spēlē “Prasmju medības”. Liela daļa skolēnu piedalījās pirmajā Latvijas IT eksāmenā. 9.b klases skolēni IT prasmju dienas ietvaros tikās ar IT nozares speciālistiem – programmētājiem Dmitriju Mihailovu /uzņēmums “Geidans Solutions”/ un Aleksandru Vasiļjevu /uzņēmums “Accenture”/, izzinot, ko nozīmē IT, kādas profesijas ietver sevī IT joma, kādas priekšrocības un arī grūtības sagaidāmas izvēloties tehnoloģiju jomu, savukārt 9. a klase diskutēja par nepieciešamajām prasmēm, iespējām, izvēloties izglītības un karjeras ceļu pēc pamatskolas. Skolēni kopā ar skolotājiem piedalījās arī ārpusskolas pasākumos: 1. – 2. klašu skolēnu komanda piedalījās BJC “Jaunība” organizētajā pasākumā “Izvēlies, ko vēlies!” izzinot radošās profesijas, gūstot informāciju un pieredzi, kā interešu izglītības pulciņi papildina ikviena prasmju pūru. Savukārt 5.b klases komanda piedalījās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas līdzpārvaldes organizētajā “Karjeras spēlē”, kur izejot astoņas dažādas stacijas – pildīja uzdevumus gan par profesijām, gan prasmēm. Savukārt 4.b klase devās uz VUGD Daugavpils 1. daļu, kur profesionāļa vadībā iepazina glābēja darbu, pienākumus, izpētīja aprīkojumu un, piemērot ekipējumu, uz mirkli iejutās glābēja lomā. 8.a klases skolēni, Skolēnu mācību uzņēmuma dalībnieki, devās uz biedrības “Junior Achievement” organizēto Iedvesmas konferenci Uzdrīksties uzvarēt 2023, kas norisinājās Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā Rīgā. Klausoties un iedvesmojoties no runātājiem, kā sasniegt savus mērķus, kā veiksmīgi uzsākt un virzīt savu biznesu.
Nedēļa pagāja ātri un spraigi, radot priekšstatu un gūstot pieredzi, ka savas zināšanas, prasmes un iemaņas jāattīsta patstāvīgi katram pašam, gan pildot savus ikdienišķos pienākumus – mācoties, gan iesaistoties dažādās sabiedriskajās norisēs un aktivitātēs.
Paldies par sadarbību un atsaucību KN aktivitāšu organizēšanā klašu audzinātājiem, priekšmetu skolotājiem un vecākiem!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS