Trešdiena, 2024.gada 8.maijs
Vārda dienu svin: Staņislavs, Staņislava, Stefānija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pētām Latvijas vēsturi kopā ar programmu “Latvijas skolas soma”
10.05.2023
Sagaidot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, Saskaņas pamatskolā tradicionāli notiek daudz pasākumu un aktivitāšu. Viena no aktivitātēm bija 7.b klases mācību ekskursija sadarbībā ar programmu “Latvijas skolas soma”.

Ekskursija sākas ar kvestu “Iepazini Vecrīgu”. Skolēni kopā ar pedagogiem un vecākiem, izmantojot “maršruta lapas” un Vecrīgas karti, meklēja kultūrvēsturiskus objektus un atbildēja uz āķīgiem jautājumiem par šo objektu vēsturi un nozīmi mūsdienās. Pēc skolēnu atsauksmēm visgrūtāk bija atrast “Kaķu māju” un noskaidrot, kāpēc kādreiz pret mājas īpašnieku notika tiesas prāva. Toties lielāku gandarījumu izraisīja tādu objektu atrašana, par kuriem jau bija runāts vēstures stundās - Rīgas Doma baznīca, Lielās ģildes ēka, Rolanda statuja, Rīgas pils u.c.
Kvesta nobeigumā notika ekskursija Melngalvju namā, kas ir Rīgas vizītkarte. Gides pavadībā 7.b klases skolēniem bija iespēja doties laika ceļojumā no viduslaikiem līdz 19.gs., iejusties Melngalvju brālības biedru lomā. Īpašu sajūsmu izraisīja noslēpumaini viduslaiku pagrabi un mistiskās leģendas, iespaidīga sudraba kolekcija un nama interjers – grieztu apdare, greznās svētku zāles.
Ekskursijas otrajā daļā klase devās uz vienu no ievērojamākajiem un iespaidīgākajiem Latvijas muzejiem – Rīgas Motormuzeju, kur varēja iepazīties ar spēkratu vēsturi un tehnikas mantojumu Latvijā un pasaulē, ar interaktīvās izstādes palīdzību izpētīt auto industrijas attīstību 20.gs. un ar to saistītiem ievērojamiem cilvēkiem un vēstures notikumiem. Daudz jautājumu bija par Latvijā ražotiem velosipēdiem, mopēdiem un automobiļiem.
Nobeigumā praktiskajā nodarbībā “No kvēlspuldzes līdz elektroauto” 7.b klase veica eksperimentus, izmantojot Tomasa Edisona pētījuma rezultātus. Skolēni rakstiski laboratorijas darbā mācījās iegūt elektrību un radīja atbildi uz jautājumu, “ko darīt, ja mājās nav elektrības un nevienas baterijas?”.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS