Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lieldienas
12.04.2023
Katram gadalaikam savs mazais krāsu karodziņš, ar kuru atzīmējam vēl viena gada posma sākumu.
Un pavasaris jau tiešām ir tas laiks, kad gribas svinēt gan pirmo krokusu, gan pirmās kļavu sulas, gan pirmās bērzu un ceriņu lapas. Daba mostas un dienas kļūst garākas.
Lieldienas ar visām tai piederošajām tradīcijām, izdarībām, šogad sagaidījām aprīļa sākumā.
Neatņemama svētku tradīcija ir Ola. Olu kaujas, olu ripināšana, olu meklēšana, protams, krāsošana. Mutes mazgāšana tekošā ūdenī, ja vēlies vairot savu skaistumu, veselību un enerģiju. Lieldienās ikkatram ir kārtīgi jāizšūpojas, lai vasarā odi un dunduri nekož, un turpmākais gads būtu veiksmīgs un laimīgs! Kārtīgs Lieldienu mielasts nav iedomājams bez olām, kas tiek baudītas visas dienas garumā un ir kļuvušas par neatņemamu Lieldienu tradīciju.
Skolā par ikgadēju tradīciju ir bijusi olu ripināšana un olu kaujas. Šogad sākumskolas bērniem bija iespēja piedalīties Lieldienu karameļu darbnīcā, kuru sagatavoja skolotāji un vecāko klašu skolnieces. Kamēr skolotāji vārīja karameļu masu, tikmēr skolēni minēja Lieldienu mīklas. Katrs bērns varēja izrotāt savu karameli un iestiprināt tajā kociņu, bet, kad karamele atdzisa, tad ,protams, to varēja nobaudīt.
Bērni atzina, ka tas patiesi ir vienkāršs , gards un veselīgs našķis svētku dienās.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS