Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Grāmatas palīdz draudzēties
06.04.2023
Sestdien, 18. martā, Latvijas Nacionālā bibliotēkā (LNB) notika LNB lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022" svinīgais noslēguma pasākums Lielie lasīšanas svētki, kurā tika suminātas 20 tūkstošu lasītāju visaugstāk vērtētās grāmatas un to autori.
"Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" programma katru gadu palīdz satikties grāmatām un to lasītājiem. “Tā darbojas Latvijā un 67 latviešu diasporas centros 29 pasaules valstīs. Kopumā programmā pagājušajā gadā iesaistījās 852 skolas un bibliotēkas, radot labvēlīgus apstākļus lasīšanai un sarunām par grāmatām. 20100 lasītāji vecumā no 5 gadiem līdz pat sirmam vecumam sniedza rakstisku atsauksmi par izlasīto, autori ir no sirds aizkustināti par grāmatu vērtējumiem,” raksta Silvija Tretjakova, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Bērnu literatūras centra vadītāja.
Lasīšanas svētki šogad notika jau 20. reizi, Daugavpils Saskaņas pamatskolā bērni astoņus gadus piedalās lielajā lasīšanas maratonā.
2022. gada "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" kolekciju veidoja 33 grāmatas no dažādām izdevniecībām. Programmas grāmatas ir saistošas dažādiem lasīšanas līmeņiem, to tematika ir gan mūsdienīgi aktuāla, gan pieskaras tādām mūžīgām tēmām kā dzīvība un nāve, atbildība par saviem tuvākajiem un apkārtējo vidi, sadzīvošana un pieaugšana, tautas dzīvesziņa un mitoloģija.
Tā nu ir sanācis, ka aktīvākie lasītāji skolā ir paši mazākie skolas bērni. Grāmatas tika lasītas gan kopā ar klases biedriem, gan nestas mājās, lai lasītu kopā ar vecākiem.
Paldies katram, kas piedalījās, lasīja un motivēja parējos!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS