Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU gūst panākumus Valsts līmeņa pasākumā "Cits Bazārs pavasarī"!
06.03.2023
Sestdien, 4. martā, notika gada lielākais “Junior Achievement Latvia” un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums “Cits Bazārs”.
Tas norisinājās tirdzniecības centrā “Domina Shopping”,kur piedalījās un ar pašu radītiem produktiem tirgojās 270 skolēnu mācību uzņēmumi no visas Latvijas.
Nedēļas nogalē, 4.martā, divi Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU , izturējuši atlasi no vairāk nekā 500 pieteikumiem ,tika izvirzīti un iekļuva 270 labāko uzņēmumu skaitā no visas Latvijas un devās uz Valsts līmeņa pasākumu "Cits Bazārs pavasarī", kas norisinājās Rīgā, TC Domina.
Mūsu skolas SMU "Aroma Touch" piedāvāja ķermeņa attīrošos sāls skrubjus no dabīgām izejvielām, kā arī savu jauno produktu- skrubjziepītes. SMU "Woodbrathers" piedāvāja iekurus krāsnij, pirtij, kamīnam un jaunumu - priežu pirtsslotas.
CITS BAZĀRS norises laikā, kā ierasts, jaunos uzņēmējus vērtēja pieredzējusi profesionāļu, uzņēmēju un akadēmisko spēku komanda, un labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) tika apbalvoti desmit nominācijās: “Sociāli atbildīgs SMU”, “Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums”, “Labākā SMU pārdošanas komanda”, “Uz zināšanām balstīts SMU produkts/pakalpojums”, “Sociālo mediju komunikācijas balva”, “SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam”, “Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums”, “SMU biznesa potenciāls” un “Labākais SMU produkta zīmols”.
Milzīgajā konkurencē panākumus guva mūsu SMU "Woodbrathers" uzvarot nominācijā "Ilgtspējīgs SMU produkts/ pakalpojums". SMU "Aroma Touch" tika izvirzīti nominācijai "Labākais stenda noformējums"
Gūtie panākumi ir atbildīga darba rezultāts visa mācību gada garumā, kur kopā darbojas skolēni un skolotājs, iesaistās vecāki, tiek piesaistīti konsultanti un sadarbības partneri- pieredzējuši un veiksmīgi uzņēmēji. Paldies z/s "Kurmīši" un pirtniecei Dzintrai Abaronei! Paldies arī uzņēmīgajiem skolēniem, skolotājai Lāsmai un vecākiem!
Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) programma ir īpaši 4.–12. klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Vidēji 22% programmas absolventu jau ir iesaistījušies uzņēmējdarbībā. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JA Latvia, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu. SMU programma , kas tiek īstenota arī Daugavpils Saskaņas pamatskolā ir mācību metode, kur skolēni darbojas reālā uzņēmējdarbības vidē JAL Latvija ietvaros.
Apsveicam mūsu skolas laureātus ar gūtajiem panākumiem!
SMU produkciju var iegādāties JAL katalogā https://jalatvia.lv/katalogs


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS