Pirmdiena, 2024.gada 29.aprīlis
Vārda dienu svin: Vilnis, Raimonds, Laine

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Kas ir naida runa?
07.02.2023
1.februārī Daugavpils Saskaņas pamatskolā notika Latvijas cilvēktiesību centra seminārs – nodarbību cikls “Naida runa”, kurā piedalījās 9.klašu skolēni.
Semināru vadīja Latvijas cilvēktiesību centra juriste Jekaterina Tumule un Līdzdalības platformas eksperts Aleksandrs Milovs.
Semināra mērķis – celt jauniešu izpratni par naida runas izpausmēm sabiedrībā, tās ietekmi un sekām.
Interaktīvo nodarbību laikā skolēni noskaidroja, ka naida runa ir visi izteiksmes veidi, kas izraisa, veicina, izplata vai attaisno vardarbību, diskrimināciju vai naidu. Īpašu uzmanību semināra vadītāji pievērsa jautājumiem, kādā veidā naida runa var ietekmēt gan katru cilvēku, gan sabiedrību kopumā. Jaunieši, piedaloties simulācijas spēlēs, mācījās, kā atpazīt un reaģēt uz naida runas izpausmēm internetvidē un ārpus tās, tostarp arī skolas un darba vidē. Simulācijas spēlēs gaitā skolēni secināja par stereotipu un aizspriedumu graujošo spēku cilvēku attiecībās. Seminārs noslēdzās ar nodarbību – diskusiju “Vārda brīvība un tās robežas”.
Pēc jauniešu atsauksmēm, seminārs lika aizdomāties par vārda un runas spēku, par vispārcilvēciskām vērtībām un to aktualitāti mūsdienu sabiedrībā; pārvērtēt savu rīcību, sabiedrisko pozīciju un attieksmes.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS