Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Mana dzīvā tautasdziesma
28.04.2016
Man māmiņa gan mācīja,
Vai rītiņš, vakariņš;
Darbiņš tavs tikumiņš-
Laimai vārtus atdarīja.
2016.gada 23.aprīlī Rīgā izskanēja Latviešu biedrību savienības organizētais 2. mazākumtautību skolu skatuves runas mākslas konkurss „Mana dzīvā tautasdziesmas”.
Latviešu biedrību savienības organizētais konkurss aicināja skolu bērnus no visas Latvijas sanākt kopā, lai cildinātu un skandinātu mūsu mīļo tautasdziesmu. Konkursā piedalījās skolēni no Rīgas skolām, Ventspils, Jēkabpils, Rēzeknes un Daugavpils, kopā 96 dalībnieki visās vecuma grupās.
Konkursa mērķis – palielināt mazākumtautību skolu audzēkņos interesi par latviešu mutvārdu kultūru, latviešu tautas dziesmām, kas glabātas un lolotas no paaudzes paaudzē. Bērni šodien spēj sameklēt un celt saulītē vērtības, kas nāk no tautas dziesmām.
Daugavpils Saskaņas pamatskolu pārstāvēja Ņikita Kuzmins 8.b klase, skolotāja Zelma Šukste, Ieva Lozjuka 4.b klase un Darina Klimenkova 4.b klases, skolotāja Marija Mičūne. Skolēni saņēma „Pateicības” un lielu gandarījumu par piedalīšanos konkursā. Bērnus rosināja iesaistīties šajā pasākuma Saskaņas pamatskolas bibliotekāre Lolita Ratkeviča.
Liels paldies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par piešķirto transportu!

Rakstu sagatavoja
skolas bibliotekāre L.Ratkeviča
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS