Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pasākums “Eiropas medus brokastis”
27.12.2022
Gada nogalē, 22. decembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 6. – 7. klases skolēni piedalījās Eiropas Savienības valstīs notiekošajā akcijā “Eiropas medus brokastis”, kas tika organizēta sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību.
Eiropā šāda akcija notiek jau 15.gadu, bet Latvijā - no 2014.gada, savukārt Daugavpils Saskaņas skolas skolēni šādā pasākumā piedalījās pirmo reizi. Uz tikšanos ar skolēniem atsaucās biškopis, Z/S “Kurmīši” saimnieks Ivars Geiba. Pasākuma laikā biškopis stāstīja par bitēm, medu, bišu nozīmi apputeksnēšanā un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā. Skolēni izzināja bišu stropa iemītnieku kārtību un dzīvi. Sarunas laikā skolēni uzzināja arī par biškopja profesiju un veicamajiem darbiem rūpējoties par bišu saimēm, guva informāciju, kur iespējams apgūt biškopja arodu un izglītību.
Uzdodot āķīgus jautājumus, lektors organizēja nelielu viktorīnu, kuras laikā skolēniem bija iespēja savā īpašumā iegūt vērtīgas balvas – podiņus ar medu. Pasākuma laikā tika organizēta arī sveču tīšanas darbnīca, kur katrs dalībnieks izveidoja sev nelielu dāvaniņu – svecīti. Papildus dāvanā katra klase vēl saņēma medus burciņas kopā ar zāļu tēju degustācijai un veselības uzturēšanai ziemā
Paldies biškopim Ivaram Geibam un Latvijas Biškopības biedrības iniciatīvu paplašinot skolēnu zināšanas un redzesloku par ekoloģijas jautājumiem, par vieglo, izzinošo un atraktīvo sarunu- diskusiju.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS