Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ārzemju viesu vizīte Daugavpils Saskaņas pamatskolā
21.04.2016
Aprīļa pirmajā pusē līdz ar pavasarīgi silto dienu iestāšanos Daugavpils Saskaņas pamatskolā veselu nedēļu viesojās partneri no Spānijas, Portugāles, Polijas, Itālijas, Lietuvas, Francijas un Turcijas skolām.
Tā bija 4. tikšanās, kuras laikā notika starptautisks apmācības seminārs (īstermiņa studentu apmaiņa) Erasmus+ skolu partnerības (KA2) projekta „Citādā mācīšanās, izmantojot IKT” („Flipped Learning with ICT - FLwICT”, projekta Nr. 2015-1-TR01-KA219-021988_5) ietvaros. Pirms tam semināri notika Portugālē, Itālijā un Spānijā.
Pirmajā dienā viesi iepazinās ar Daugavpils Saskaņas pamatskolu, tās ikdienas darbu, tradīcijām, sasniegumiem. Semināra dalībniekus uzrunāja Daugavpils Saskaņas pamatskolas direktore Jeļena Vucēna, projekta koordinatore un angļu valodas skolotāja Tatjana Revina, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, vēlāk Daugavpils domē notika tikšanās ar domes  priekšsēdētāja 1.vietnieku Jāni Dukšinski.
Tālāk projekta dalībniekus gaidīja nopietns un produktīvs darbs, kura laikā tika apgūtas jaunas un vērtīgas zināšanas. Semināra ietvaros dalībvalstu komandas uzstājās ar iepriekš sagatavoto mājas darbu „Paražas un etiķete”, kur stāstīja par sociālajām normām sabiedriskajās vietās, dāvināšanas etiķeti, pusdienu etiķeti,  nacionālo virtuvi un skolas noteikumiem savā valstī. Skolēniem tika organizētas darbnīcas „Kultūras  izpratne un aizspriedumi”, „Valodu daudzveidība” u.c. Strādājot grupās, dalībnieki pildīja uzdevumus, gatavoja prezentācijas, iepazīstināja ar savu veikumu citus dalībniekus. Ar īpašu rūpīgumu skolēni darbojās radošajā darbnīcā ar Latgales mākslinieci un keramiķi Unu Guru, pašu rokām no māla veidojot trauku.
Bija pārdomātas arī citas interesantas, atraktīvas un izzinošas aktivitātes. Ļoti saturīga bija ekskursija pa Daugavpils pilsētas vēsturisko centru, Daugavpils cietoksni un Marka Rotko mākslas centru.  Lielā sajūsmā viesi bija no ekskursijas uz Rīgu, kur īpaši lielu iespaidu uz viņiem atstāja Vecrīga un Jūgendstila ēku fasādes. Ziņkārību projekta dalībniekiem izraisīja iespēja pieskarties Latgales kultūras mantojumam, apmeklējot  galveno Latvijas  katoļu svētnīcu – Aglonas Romas katoļu baziliku un Etnogrāfisko brīvdabas muzeju „Andrupenes lauku sēta”.  Muzejā ciemiņiem bija iespēja iepazīties ar Latgales mājsaimniecības vēsturi, nodegustēt Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, ar folkloras kopu izdejot tradicionālās dejas un spēles.
Liels paldies visiem semināra dalībniekiem par ieguldīto darbu un par draudzīgu un jauku atmosfēru! Izsakām īpašu pateicību tiem, kas organizēja un palīdzēja veiksmīgai semināra norisei!
Erasmus+ projekts „Flipped Learning with ICT - FLwICT” tiek realizēts no 2015.gada 1.septembra līdz 2017.gada 31.maijam un tajā piedalās partneri no 8 valstīm: Portugāles, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Francijas, Spānijas un Turcijas. Daugavpils Saskaņas pamatskolas Erasmus + programmas īstenoto projektu „Flipped Learning with ICT - FLwICT” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāja Ļubova Iliško
tālr.65425870
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS