Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Svētki kopā ar prezidentu
14.11.2022
Tuvojoties oficiālajai Valsts prezidenta institūcijas simtgades dienai 14. novembrī, Daugavpils Saskaņas pamatskolas 6.a klases skolniece Ivonna Ducka un 7.a klases skolniece Elza Korsiete 12.novembrī viesojās Rīgas pils Svētku zālē, lai piedalītos sarunā “Vai viegli būt prezidentam demokrātijā?” ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Valsts prezidentu (2007-2011) Valdi Zatleru, kuri atbildēja uz visdažādākajiem jauniešu jautājumiem par Valsts prezidenta ikdienu, darbu un lomu Latvijā.
Rīgas pils Svētku zālē pulcējās vairāk nekā 350 bērnu no dažādām Latvijas vietām un skolām, kuri piedalījušies konkursa “Iztēlojies sevi Valsts prezidenta amatā un sagatavo valsts svētku uzrunu tautai”. Pateicoties dalībai šajā konkursā, abas izglītojamās saņēma ielūgumu uz svētku pasākumu.
Sarunas laikā jaunieši vēlējās dzirdēt atbildes uz nopietniem jautājumiem, piemēram, kāda ir Valsts prezidenta sadarbība ar valdības vadītāju un Saeimu, kā top Valsts prezidenta runas, kā arī, kas ir visgrūtākais Valsts prezidenta amatā, kad sākas un kad beidzas Valsts prezidenta darba diena, kā prezidenti pavada brīvo laiku, u.c.
Liels paldies meitenēm par uzdrīkstēšanos un vēlmi piedalīties!
Īpašs paldies Ivonnas Duckas vecākiem par atbalstu!
Pilnu sarunu var noskatīties šeit.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS