Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ieskats Karjeras nedēļā 2022
31.10.2022
No 17. – 21.oktobrim visā Latvijā norisinājās Karjeras nedēļa (KN), kurā iesaistījās arī Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni, skolotāji un vecāki. Šī gada sauklis bija “Uzņēmējspējas – tavas superspējas!”.
KN ietvaros skolēni izzināja darba pasauli, pētīja un attīstīja savas uzņēmējspējas, tā 7.a klases komanda piedalījās atklāšanas pasākumā “Superspēju ekspresis”, kur tikās ar Daugavpils Biznesa inkubatora pārstāvi J.Dedeli, kā arī iejutās un radoši darbojās ideju attīstīšanas spēlē. 7.b klases komanda piedalījās pilsētas “Karjeras spēlē”, kuras laikā skolēni izzināja jaunākās profesijas, tirgū pieprasītās darba prasmes. Spēles laikā arī apguva CV rakstīšanu un spodrināja savstarpējo komandas sadarbību. Skolas līdzpārvaldes skolēni Vita un Armands piedalījās pasākumā “Vēro un ēno”, kura laikā tikās ar Daugavpils Inovāciju centra projekta koordinatori V.Kozlovsku, izzinājat darba specifiku un nepieciešamās prasmes, vērojot un piedaloties darba sanāksmē. Sadarbībā ar mūsu skolas vecāku L. Aleksejevu 4. klašu skolēni izzināja “Preču zīmolu noslēpumus” un kopā izspēlēja interaktīvu spēli “Mēmo uzņēmēju šovs”. Savukārt vecāko klašu skolēni (9.klases) tikās ar uzņēmējiem, kafejnīcas “Ezītis miglā” īpašniekiem izzinot, kāds ceļš ejams, lai veidotu savu biznesu, kā attīstīt savas uzņēmējspējas jau skolas laikā. Uzņēmēj dalījās savā pieredzē ar interesantu un aizraujošu stāstījumu, kā arī mudinot skolēnus būt aktīviem, drošiem un mērķtiecīgiem. Vairākas klases KN laikā devās mācību ekskursijās uz Latvijas uzņēmumiem, iepazīstot gan ražošanas procesu, gan dažādo profesiju klāstu. Nedēļas laikā tika organizētas klases stundas, kur uz sarunu tika aicināti vecāki, lai skolēnus iepazīstinātu ar savu profesiju un sniegtu priekšstatu par savu darba ikdienu, pienākumiem un nepieciešamajām zināšanām, tā 6.b klase iepazina IT jomu kurā darbojas mūsu skolas vecāks A.Maksimovs.
KN aktivitātēs tika iesaistīti arī skolēnu vecāki. Ar e – klases starpniecību vecāki tika aicināti piedalīties tiešsaistes diskusijā “Kā palīdzēt bērnam atklāt savas superspējas?”, kur pedagogi karjeras konsultanti, dažādu jomu speciālisti kopā ar vecākiem pārrunāja, kā vecākiem aizņemtajā ikdienā saprast bērna intereses, talantus un spēcīgās puses. Diskusiju ir iespējams noskatīties arī tagad https://bit.ly/3FjW74u
Karjeras nedēļa ir tikai kā atspēriena punkts turpmākajām sarunām un aktivitātēm saistītām ar karjeras izglītību un profesiju pasaules iepazīšanu!
Paldies vecākiem un uzņēmējiem, kas atvēlēja laiku, lai iesaistītos KN pasākumos.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS