Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Erasmus+ projekta “Septiņreiz nomēri, vienreiz nogriez” skolēnu mobilitāte Horvātijā, Pleternicā
26.10.2022
No 17.10. līdz 21.10.2022. Saskaņas pamatskolas 7.b un 8b. klases izglītojamie kopā ar skolotājām Gaļinu Lavrentjevu un Natāliju Dekterevu piedalījās Erasmus+ projekta “Septiņreiz nomēri, vienreiz nogriez” “Think Twice When You Type” (līguma Nr. 2020-1-SK01-KA229-078318_3) skolēnu mobilitātē Horvātijā, Pleternicā.

Mobilitātes laikā izglītojamajiem kopā ar skolotājām bija iespēja iedziļināties projekta aktivitātēs, kas tika piedāvātas tieši šīs mobilitātes ietvaros, apspriežot tēmu - kiberhuligānisms. Pašā mobilitātes sākumā - izglītojamie prezentēja savu mājas darbu: stāstījumu par savu valsti, pilsētu un skolu. Visiem mobilitātes dalībniekiem patika tas, ka viņi varēja uzdot jautājumus cits citam un beigās saņemt dāvanas no Pleternicas domes vadītājas.
Galvenais mobilitātes mērķis bija paplašināt skolēnu zināšanas un dalīties pieredzē, kā novērst kiberhuligānismu un iepazīt dažādus veidus, kā attīstīt kiberdrošību. Katras valsts izglītojamie piedalījās radošajās darbnīcās. Sākumā grupas tika miksētas tā, lai dalībnieki būtu no dažādām valstīm, un tas ļoti palīdzēja sākt sarunu tieši angļu valodā (valodu attīstīšana) un atrast jaunus draugus. Mobilitāte ietvēra daudzveidīgas darbnīcas - izglītojamie mācījās horvātu valodu un mēģināja uzrakstīt dažus teikumus par drošību horvātu valodā, kā arī veidoja plakātus ar mērķi apturēt kiberhuligānismu internetā. Tāpat tika veidoti video, izmantojot IKT programmas, lai uzrunātu cilvēkus tēmas ietvaros (ļoti bieži dalībnieki strādāja komandā, un tas ļoti visus satuvināja). Interesanta lieta (dalībnieki bija pārsteigti par to), ka mobilo viedierīču izmantošana Pleternicas skolas iekšienē ir aizliegta - gan starpbrīžos, gan stundu laikā (atļauts tikai tad, kad ir vajadzīga IKT rīku lietošana). Skolas izglītojamie komunicē cits ar citu starpbrīžos un, pēc direktora teiktā, viņu skolā nav kiberhuligānisma pazīmju.
Neskatoties uz ļoti čaklu darbu darbnīcās un ārpus tām, izglītojamajiem bija saliedēšanās un talantu attīstīšanas iespēju aktivitātes, tāpat arī iepazīšanās ar horvātu kultūru, vēsturisko mantojumu (apmeklējām Požegas bibliotēku, kur notika dažādas tematiskās lekcijas un darbnīcas; Požegas Bībeles muzeju un katoļu baznīcu).
Mūsu projekta izglītojamo komandai līdz nākamajai tikšanās reizei citā valstī ir jāsagatavo arī mājasdarbs.
Esam ļoti priecīgi un pateicīgi par iespēju piedalīties projekta mobilitātē un iegūt jaunu pieredzi un draugus!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS