Otrdiena, 2024.gada 23.aprīlis
Vārda dienu svin: Jurģis, Juris, Georgs

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Zemūdens Burbuļu izrāde
02.06.2022
Mācību gada noslēgumā Daugavpils Saskaņas pamatskolas izglītojamie noskatījās Iluzionistu Pecolli veidoto krāšņu muzikālu cirka/specefektu/teātra izrādi ar burvīgajiem modes mākslinieces Elitas Patmalnieces tērpiem, burbuļu mākslas, cirka, akrobātikas un burvju mākslas elementiem.

Mūsdienu cirka izrāde ar oriģināliem izteiksmes līdzekļiem izstāsta ļoti aktuālu stāstu par to, kā cilvēks pats atklāj un attīsta savu potenciālu. Pēc kārtējās darba dienas, kas pārpildīta ar notikumiem, terminiem, ar visu, kas mūs skar ikdienā, izrādes galvenais varonis Mr B nonāk Zemūdens valstībā. Tā ir vieta, kur gribas aizkavēties, redzēt sapņus, klausīties, vērot, radīt brīnumus, bet vispirms, tā ir vieta, kur varam sapņot. Tas ir šeit uz mūsu planētas, mūsos pašos… tas ir mūsu dvēseles okeāns. Lai to atrastu, nepieciešams pamosties!
Zemūdens valstība – jūras zirdziņi, pūķu zivis, jūras zvaigznes, nāras, zivis klauni un citas radības pavadīja Mr B fantastiskajā ceļojumā, kur viss kļūst reāls un mēs, skatoties šovu, dodamies līdzi. Nav vajadzīga skābekļa maska, lai elpotu, bērni ieslēdz fantāziju, atver sirdis un atbrīvojoties no ikdienas rūpēm, dodas ceļojumā.
Sižets ir gana vienkāršs – saistīts ar mūsu ikdienu, aizņemtību, kas pārpilna satraukuma, ko rada mobilie telefoni, planšetdatori, datori un citi elektroniskie komunikācijas veidi. Kas ar mums notiek – mēs zaudējam saikni ar realitāti. Risinājums ir – nebaidies atbrīvot sevi un sapņot.
Izrāde radies pateicoties Latvijas mākslas un izklaides industrijas vadošajiem speciālistiem, kur iekļauti drāma, aktierspēle, leļļu teātra elementi, akrobātika, smiltis un maģija, un burbuļi - daudz, daudz … burbuļi dažādu formu un krāsu, viļņu putas – pārnes mūsu paralēlā pasaulē. Ceļojot līdzi mēs jūtamies viegli, brīvi un laimīgi… Pēc izrādes skolēni piedalījās burbuļu pasākumā klasē.
Izglītojamo atsauksmes par redzēto:
“Muzikāla, vizuāla, emocionāla un labestīga izrāde, kas neatstās ne vienu no skatītajiem vienaldzīgu!”
“Ļoti patika tērpi un specefekti. Skatuve noformēta brīnišķīgi, daudz krāsainas gaismas.”
“Man ļoti patika šovs - daudz krāsu, skaisti tērpi, košs noformējums un neticami triki.”
“Izrāde bija ļoti neparasta, krāsaina un interesanta. Galvu reibinošs šovs! Patika zīmēšana ar smiltīm.”
“Ļoti smieklīgi dejoja mošķi un tie vēl arī pūta burbuļus. Sieviete ļoti skaisti zīmēja smiltīs, arī gribētu tā pamēģināt! Man ļoti interesē kā taisa burbuļus, kur iekšā ir dūmi.”

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS