Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ko nevar viens, var visa klase
23.05.2022
16.maijā Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8.a un 8.b klases devās uz Siguldu, lai piedalītos “Zelta Zivtiņas Čempionāta” Finālā, kas norisinājās speciālu sacensību pilsētiņā Svētku laukumā.
Eiropā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles, ko organizē “Tele2”, Fināls pulcēja skolēnus no visas Latvijas.
“Šogad “Zelta Zivtiņas Čempionāts” norit jau 16. sezonu, un patiesi priecājamies, ka mūsu skolēnu interese un vēlēšanās iekļūt Finālā bija tik spraiga, jo Čempionātam kopumā pieteicās 15 000 skolēnu. Mūsu skolēni iekļuva Finālā , to 120 klašu vidū, kas ir radošas un saliedētas komandas. Finālā skolēni varēja pārbaudīt ne tikai savas fiziskās un prāta spējas, bet arī domāt par dažādām būtiskām vērtībām, piemēram, draudzību, komandas spēku, drosmi.
Pirmo reizi “Zelta Zivtiņas Čempionāta” Fināls notiek triju nedēļu garumā – no 10. līdz 27. maijam. Rūpēs par epidemioloģisko drošību un bērnu veselību sacensības tiek organizētas pēc īpaša grafika, lai samazinātu skolēnu pulcēšanos vienuviet.
Bērniem bija jārisina gan atjautības un erudīcijas, gan veiklības, jautrības un draudzības pilni uzdevumi. “Zelta Zivtiņas Čempionāta” Fināla pilsētiņu veidoja četras zonas. “Tele2” zonā “Komandas drosmes lēciens” bija lēkšanas tornis un klases pārbaudīja savu komandas garu un drosmi tiecoties pēc lieliem un vēl lielākiem mērķiem. Čempionāta zonā “Varoņdarbi rodas kopā!” bija mini spēles, burzma un draudzība, kas mācīja to, ka katram, pat šķietami mazam darbiņam ir liela nozīme. Čempionāta partnera “SEB bankas” zonā “Droši tiešsaistē. Droši ikdienā” skolēni domāja par kiberdrošību un to, kā sevi pasargāt internetā, lai nekļūtu par krāpnieku upuri. Čempionāta partnera “Sadales Tīkla” zonā “Ar elektrību neriskē!” skolēni tika izglītoti par elektrodrošības jautājumiem,  pētot elektrības sadales ceļu un rīcību dažādās ar elektrodrošību saistītās situācijās.
Čempionāta lozungs “Ko nevar viens, var visa klase” atbilda pasākuma garam, jo kopā mēs esam spēcīgi un vareni.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS