Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Sveicam Eiropas eksāmena uzvarētājus!
21.05.2022
Daugavpils Saskaņas pamatskolā maija sākumā jau par tradīciju kļuva organizēt Eiropas pilsonības nedēļu, kuras ietvaros notiek virkne skolas pasākumu un aktivitāšu ar mērķi stiprināt izpratni par demokrātiju, Eiropas Savienības kopvērtībām un kultūrvēsturisko mantojumu.
Viens no populārākiem pasākumiem, kurā piedalās Saskaņas pamatskolas skolēni, ir “Eiropas eksāmens”, kuru organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar biedrību “Eiropas Kustība Latvijā". Šogad Eiropas eksāmenu nokārtoja 38 239 dalībnieki - Latvijas skolēni un pieaugušie. Maksimālo punktu skaitu ieguva 7 % dalībnieku. Vecuma grupā 7. - 9. klases “Eiropas eksāmenu” nokārtojuši gandrīz 10 000 dalībnieki, savukārt 4. - 6. klašu grupā piedalījušies 8 149 dalībnieki.
Ņemot vērā iegūto punktu skaitu un izpildes laiku tika noteikti 20 uzvarētāji katrā klašu grupā. Patiess prieks un lepnums, ka starp tiem ir divi Saskaņas pamatskolas skolēni – Emīls Pitrāns (9.a klase) un Marks Čerņecovs (6.b klase). Pēc skolēnu atziņām, tā bija lieliskā iespēja atraktīvā veidā pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienību.
Sīkākā informācija “Šogad 38 239 dalībnieki nokārtojuši “Eiropas eksāmenu”
Foto: Olga Kuzmina

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS