Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Atkritumu monitoringa ekspedīcija – šķirotons 3.a klasē
12.05.2022
Šī gada 3. maijā, vides dienas ietvaros, 3.a klasē tika rīkota atkritumu monitoringa ekspedīcija – škirotons.
Rodas jautājums – Kas tas ir? Mēs esam pieraduši atkritumus šķirot kā ierasts – plastmasa, stikls, papīrs un sadzīves atkritumi u.c. Kā izrādās plastmasas atkritumus var sadalīt vēl sīkāk, ir tikai nepieciešams aplūkot preces iepakojumu daudz uzmanīgāk un tur Jūs ievērosiet trijstūrus uz kuriem var būt dažādi cipari. 3.a klase šo izpētes procesu veica.
Katrs no bērniem līdzi uz skolu paņēma iepriekšējā dienā izlietotus un tīrus 3-5 preces iepakojumus. Bērni cītīgi aplūkoja iepakojumus un nācās secināt, ka uz tiem ir trijstūri ar visdažādākajiem cipariem. Kad tas bija paveikts, aizpildījām iepriekš izveidotās darba lapas, kur atzīmējām šķirošanas ciparu, iepakojuma veidu un preces zīmolu. Bērni piedāvāja kopīgi sašķirot sevis atnestos iepakojumus kategorijās – plastmasa, papīrs, metāls, bioloģiski noārdāmi atkritumi, stikls un “nezinām, kur likt”. Secinājām, ka 3.a klase visvairāk lieto plastmasas iepakojumus un kategoriju “nezinām, kur likt”- iepakojumus, kuri sastāv no vairākiem materiāliem.
Bērniem pēc šīs šķiritona stundas radās ļoti daudz aizraujošu jautājumu, kurus mēs noteikti turpināsim aktualizēt un uzzināt atbildes uz tiem dabaszinību mācību stundās!


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS