Trešdiena, 2024.gada 17.aprīlis
Vārda dienu svin: Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lielā Talka
04.05.2022
Šī gada 29.aprīlī notika Lielā Talka, kuras mērķis bija aicināt cilvēkus ne tikai savākt atkritumus, bet arī veicināt izpratni par atkritumu šķirošanu, atkritumu veidiem un to pārstrādi.
2.b klases skolēni sagatavoja plakātus, kas vēstīja par talkas nepieciešamību, un radio pārraidē uzmundrināja talkotājus: “Kopā jautrāk darīt labus darbus- ejam talkā!” Pirms došanās uz talku, 7.a klases skolēni savas pārdomas par šo pasākumu izteica pasakas veidā.
“Neveiksmīgais pārgājiens
Reiz Šmulis kopā ar draugiem devās uz mežu pārgājienā. Viņi nezināja, kā uzvesties mežā. Kur gadījies, kur ne- mežsargs klāt. Saruna ar mežsargu nevedās, jo viņš bija ļoti dusmīgs par to, ko ieraudzīja. Jā, skats bija atbaidošs.
Draugi, ēzdami konfektes un cepumus, bija metuši visus papīrīšus un paciņas, kur vien gribas. Pa to laiku citi draugi, iekūruši ugunskuru un padzērušies limonādi, dedzināja kokus un rāva krūmus ārā kopā ar saknēm. Mežsargs bija pārsteidzoši dusmīgs. Viņš sāka kliegt un mācīt, kā pareizi uzvesties mežā. Vispirms viņš parādīja, kur jākurina ugunskurs un jāuzslej telts. Pa ceļam uz kādu vietu, kur nav koku, krūmu un citu augu, viņi ēda čipsus, skaļi dziedādami Bītlu “Yesterday”. Mežsargs nebija apmierināts, ka viņi ēd čipsus, tāpēc piedāvāja izmantot paku no čipsiem kā maisu, lai pārnēsātu kādas meža veltes. Paskatoties uz apmetnes vietu, viņi uzslēja telti, izvēloties mietiņus telts nostiprināšanai, un iekurināja ugunskuru. Tomēr mežsargs nebija pārliecināts, ka viņi uzvedīsies labi, tāpēc piedāvāja meklēt ogas un sēnes, sagriezt satrūdējušos kokus un nekādā gadījumā nelauzt un negriezt dzīvos krūmus un kokus.
Meklēdami sēnes un ogas, draugi saprata, ka ir uzvedušies slikti, tāpēc palika mežā un mācījās strādāt, nepiesārņojot dabu.” Vladislavs Š., Rihards N.
7.- 8. klases skolēni piedalījās Lielajā Talkā, sakopjot Foršstates apkaimes teritorijā esošo mežu un zaļo zonu pie Rēzeknes ielas. Veicot sakopšanu un atkritumu veidu noteikšanu, tika secināts, ka visvairāk atrasti pudeļu vāciņi un korķi, stikla alus pudeles un lielos daudzumos cigarešu izsmēķi. Tāpat uzieti daudz papīra ēdienu iepakojumi.
Jauki raudzīties uz padarītā darba rezultātu, bet vēl patīkamāk, ja mēs pret dabu un apkārtējo vidi pratīsim izturēties ar cieņu, nemetīsim atkritumus neatļautās vietās.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS