Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lasi! Atbalsti! Iesaisties!
13.04.2022
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 3.a klases izglītojamiem noslēdzies Latvijas Nacionālās bibliotēkas liellasīšanas maratons “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021”.
Mācību gada laikā bērni centās izlasīt pēc iespējas vairāk daiļdarbu, lai varētu piedalīties lielajā balsošanā. Kāds veiksmīgi tika galā ar grāmatām, kas domātas mazākiem bērniem. Šogad lasīšanas maratonā piedalījās – “Mammas dzejoļi.” Ērika Bērziņa ;”Bubuļbailes.” Bens Berants ;”Pagalma enciklopēdija jeb kas tad tas?” Agnese Vanag. ;”Kapteiņa zirdziņš.” Juris Zvirgzdiņš ;”Tuk-tuk!” Ilo Pikovs ; “Kā sagaidīt citplanētieti.” Petri Tamminens.
Savukārt jaunākā skolas vecuma bērni lasīja – “Emī un Rū.” Ieva Melgalve, Elizabete Lukšo-Ražinska; “Tik garš deguns.” Lūkass Hartmanis; ”Kā izglābt mazītiņo mammu.” Pireta Rauda; “Armando.” Mika Kerenen; “Pija Prjaņika un bandīti.” Kairi Looka; “36 un 6 kaķi.” Halina Vdovičenko.
Īpaši bērni iemīļoja Jura Zvirgzdiņa “Kapteiņa zirdziņu” un Ievas Melngalves “Emī un Rū.” Kopumā, visas grāmatas, kas piedalījās “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” kārojas uz lasīšanu un bibliotēkas plauktos ilgi nepalika.
Kas palicis atmiņā, kādi grāmatu varoņi ir mīļākie un interesantākiem, ko ieteiktu izlasīt saviem draugiem! Visas šīs lietas mēs uzzinājām no bērniem, jo liellasīšanas noslēgumā bērni sadalījās komandās un veica kopīgu uzdevumu - aizpildīja krustvārdu mīklu “Lasītprieks”. Uzvarēja draudzība, spēja strādāt komandā un saprasties vienam ar otru. Čaklākie lasītāji saņēma pateicības un mazas balviņas par paveikto.
Cik svarīgi ir būt kopā un just drauga plecu!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS