Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Bērna domas, vecāku pārdomām
09.04.2022
7.aprīlī Daugavpils Saskaņas pamatskolā uz tikšanos ar pedagogiem, vecākiem un bērniem aicināja grāmatas “Jēkaba citāti” autori Ieva Johansson un Jēkabs Birznieks, kas ir mūsu skolas bērns, lai uzsāktu vērtību sarunas – par mīlestību, sapņiem, drosmi, lai ieklausītos, sadzirdētu un izprastu viens otru.
Ieva ir 10 gadīgā Jēkaba mamma, kas no mazotnes sāka pierakstīt sava dēla domas un to darīja vairāku gadu garumā, rezultāta tapa grāmata “Jēkaba citāti” .
Kā tas ir, kad tev ir grāmata? – kāds uzjautāja.
Jēkabs:
“Tā jau īsti neskaitās, ka mana grāmata, es vienkārši pateicu dažus vārdus, kas man likās skaidri, normāli, un mamma viņus noķēra un sarakstīja. Es uztaisīju lapas un viņa uztaisīja koku.”
Gan Jēkabs, gan mamma uzsver, cik liela nozīme ir kopīgām sarunām par nopietnām tēmām, kas svarīgas kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.
Šobrīd Jēkabs iet mūsu skolas ceturtajā klasē un ir aizrāvies ar hokeju. Savukārt Jēkaba mamma ir radoša personība, veido apmācības, kas saistītas ar izaugsmes procesiem.
Tā šie divi burvīgie cilvēki, mamma un dēls, tikās ar skolotājiem, vecākiem un bērniem. Grāmatas epizodes mijās ar jautājumiem un atbildēm; atbildēm un jautājumiem!
Viens no Jēkaba teicieniem:
“Jēkabu saskaujot, pateicīga saku:
-Paldies, ka mani izvēlējies!
Jēkabs mani “izkausē”:
Labi, ka es uz tevi pirmais paspēju!“
Paldies Ievai un Jēkabam par brīnumainu tikšanos!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS