Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskola turpina piedalīties projektā “Izglāb draugu!”
30.03.2022
Jau otro mācību gadu Daugavpils Saskaņas pamatskola piedalās ES mūžizglītības Erasmus + programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerību projektā “Izglāb draugu!” (“Fast: First Aid in Students’ Training”)

Projekta mērķis ir motivēt skolēnus uzņemties atbildību par savu un apkārtējo cilvēku veselību, apgūt pirmās palīdzības sniegšanas pamatus.
Skolā FAST projekta ietvaros tika organizētas nodarbības par pirmās palīdzības sniegšanu un rīcību ārkārtējās situācijās, notika aktivitātes tiešsaistes platformās Padlet un eTwinning, mācību stundas sadarbībā ar Atrās palīdzības dienestu un citiem speciālistiem, projekta partneru sanāksmes zoom platformā un interaktīvās viktorīnas.
No 18. līdz 24. martam skolas komanda piedalījās seminārā Serbijas pilsētā Knjaževac, kura laikā notika pieredzes apmaiņas nodarbības starp Latvijas, Čehijas, Rumānijas un Turcijas delegācijām.
Delegāciju sagaidīšana bija ļoti sirsnīga, dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Serbijas tradīcijām un vēsturi, klausoties koncertu un piedaloties ekskursijā pa Knjaževac pilsētu. Notika tikšanas ar pilsētas vadību, kura iepazīstināja viesus ar Serbijas izglītības sistēmu; notika diskusija par jauniešu iespējām un lielākiem izaicinājumiem ES valstīs un ārpus tās.
Semināra pirmajā darba dienā datornodarbībās skolēni un skolotāji apguva darbu ar platformu Freepik, kurā turpmāk veidos mācību materiālus vienaudžiem latviešu un angļu valodās par pirmās palīdzības sniegšanu dažādās situācijās, tāpēc turpmākās dienās notika vairākas teorētiskās nodarbības un simulācijas spēles, kurās dalībnieki paplašināja savas zināšanas un nostiprināja prasmes, kā rīkoties, ja cilvēks ir bezsamaņā vai ir ieguvis kaulu lūzuma traumu, ja notiek asiņošana no brūces vai deguna, kā sniegt palīdzību apdeguma vai applaucēšanās gadījumā u.c.
Neaizmirstamas bija praktiskās nodarbības Balkānu kalnos un Knjaževaca baseinā. Serbijas glābšanas dienesta darbinieki apmācīja skolēnus, kā pareizi rīkoties, ja ir noticis nelaimes gadījums, kā sniegt pirmo palīdzību apsaldējuma gadījumā, kā rīkoties, ja cietušajam ir mugurkaula vai kakla trauma, kā pareizi veikt glābšanas pasākumus uz ūdens un kalnos.
Projekta dalībnieki apmeklēja Sporta un veselības centru, kurā iepazinās ar mugurkaula deformācijas diagnozes konstatēšanas jaunākām metodēm, medicīnisko aparatūru, bet veselības kompleksos Sokobanjā iepazinās ar tradicionālajām un jaunākajām fizioterapijas, rehabilitācijas metodēm.
Tuvākajā laikā brauciena dalībnieki dalīsies ar iegūto pieredzi un iespaidiem ar citiem FAST projekta dalībniekiem, ar savas un citu klašu skolēniem, veidos mācību materiālus par pirmo palīdzību, kurus turpmāk varēs izmantot klases un mācību stundās.
Video par FAST projekta aktivitātēm Serbijā var noskatīties šeit.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS