Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Meža diena: “Meži – ilgtspējīga ražošana un patēriņš”
20.03.2022
Apvienoto Nāciju Organizācija 2012. gadā 21. martu pasludināja par Starptautisko mežu dienu, lai veicinātu izpratni par visu veidu mežu nozīmi.
Valstis tiek mudinātas organizēt pasākumus un dažādas aktivitātes, kas saistītas ar mežiem un kokiem, piemēram, koku stādīšanas kampaņas. Meži aizņem vienu trešdaļu no Zemes masas, veicot vitāli svarīgas funkcijas visā pasaulē. Meži ir bioloģiski visdaudzveidīgākā ekosistēma uz sauszemes, kur dzīvo vairāk nekā 80% sauszemes dzīvnieku, augu un kukaiņu sugu. Tomēr, neraugoties uz visiem ekoloģiskajiem, ekonomiskajiem, sociālajiem un veselības ieguvumiem, ko rada mežs – pasaules mežu izciršana turpinās satraucošos tempos. Bet mežs ir pārāk dārgs, lai to zaudētu! Apmēram 1,6 miljardi pasaules iedzīvotāji ir tieši atkarīgi no mežiem, lai spētu sev nodrošināt pārtiku, pajumti, siltumu, medikamentus u.c. Koks ir atjaunojams resurss, ja mežus apsaimnieko ilgtspējīgi. Koksne ir ilgtspējīgs materiāls. Ar to varam veidot mēbeles un citus piederumus, tā var aizvietot plastmasu, radīt jaunas šķiedras mūsu apģērbam un, izmantojot tehnoloģiju, ir kļuvusi par nozīmīgu materiālu medicīnas un pat kosmosa nozarēs. Ir ļoti svarīgi patērēt un ražot koksni videi, planētai un tās iedzīvotājiem draudzīgākā veidā. Aizsargāsim šo atjaunojamo resursu ar ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu.
Arī Daugavpils Saskaņas pamatskola piedalās Meža dienās. Visa mācību gada garumā šķirojām makulatūru, lai to nodotu pārstrādei un izglābtu kokus.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS