Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Projekta „Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” (“Let’s improve with STE Flipping home and school in teaching/learning process”) īstermiņa skolēnu apmaiņa Polijā
28.02.2022
Erasmus+ skolu partnerības “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” līguma Nr. 2020-1-PL01- KA229-081562_ 6 īstermiņa skolēnu apmaiņa
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 8.a un 8.b klases skolēni un skolotājas Gaļina Lavrentjeva un Ludmila Uļinska devās pieredzes apmaiņas braucienā 1. Erasmus+ skolu partnerības “Laikam līdzi: Apgrieztās klases koncepts” projektā īstermiņa skolēnu apmaiņā Krakovā, Polijā no 13.02. līdz 19.02.2022. Projekta partneri no Turcijas, Polijas, Spānijas, Ziemeļmaķedonijas un Latvijas satikās Januša Korčaka vārdā nosauktajā Krakovas pamatskolā ar integrācijas nodaļām Nr.12 (Szkola Podstawowa z Oddzialami Integracyjnymi nr 12).
Tā kā tā bija tikai 1. projekta mobilitāte – galvenais mērķis bija satikties gan skolēniem, gan skolotājiem un uzzināt vairāk vienam par otru, lai turpmākā darbība notiktu jau ātrākā tempā un būtu radoša atmosfēra jaunu zināšanu apguvei un pielietošanai. Mobilitātes ietvaros dalībnieki apguva zināšanas par IKT rīku izmantošanu mācību stundas laikā, kā arī uzzināja vairāk par apgrieztās klases koncepta izveidi un iespējamo uzdevumu izveidi stundas ietvaros. Pateicoties Polijas skolas viesmīlībai, visiem dalībniekiem bija organizētas ekskursijas, pārgājieni un poļu valodas stunda, lai uzzinātu vairāk par poļu kultūru. Arī pēc mobilitātes katra dalībvalsts saņēma individuālus uzdevumus, kuri jāveic projekta ietvaros (piem., jāsagatavo IKT rīks video prezentēšanai ar instrukcijām, kā arī jāizveido savs produkts, izmantojot dažādus IKT rīkus).
Neapšaubāmi, komunikācijā un darbu prezentēšanā mums palīdz eTwinning platforma, kurā notiek projektu dalībnieku darbība.
Dažas atziņas no mūsu skolēniem par mobilitāti Polijā:
Marta: ”Ceļojums uz Poliju bija ļoti aizraujošs un pamācošs. Ieguvu daudz jaunu zināšanu par mūsdienu tehnoloģijām un programmām, kas atvieglo cilvēka dzīvi. Kā arī daudzu jaunu vietu apmeklēšana Polijā un Krakovas vēstures izzināšana!”
Marika: „Brauciens uz Poliju bija fantastisks! Es atradu draugus, uzzināju daudz jauna par poļu, spāņu un maķedoniešu kultūru. Es gribu, lai tādu braucienu būtu vēl vairāk, jo šajā laikā tu vari pārbaudīt savas angļu valodas zināšanas un vienkārši atpūsties!”
Polina: „Man ļoti patika Polija, daudz kas palika atmiņā, piemēram, ekskursija muzejā par Krakovas vēsturi. Katra diena bija aktīva un notikumiem bagāta. Pateicoties šim braucienam, uzzināju daudz jauna par dažādu valstu kultūru un sāku labāk saprast angļu valodu”.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS