Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

5. klase uzsāk izzināt biznesa pasauli
27.01.2022
5.a klase skolēni klases stundas laikā tiešsaistē tikās ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras ( LIAA) Daugavpils Biznesa inkubatora vecāko projektu vadītāju Jeļenu Dedeli.
Jaunās kompetenču pieejas izglītības saturā svarīgi ir ne vien apgūt kādu jaunu vielu, izzināt informāciju, bet arī saprast, kur šī informācija noderēs un būs izmantojama dzīvē. Šajā klases stundā kopā ar speciālistu skolēni izzināja, kas ir uzņēmējdarbība, kādi soļi ejami, lai veidotu savu uzņēmējdarbību.
Stundas sākumā skolēni tika rosināti izteikt savas domas, fantazēt, kādas biznesa idejas varētu radīt viņi, kas viņiem būtu interesants un saistošs – tā teikt piedalījās Radošajā domnīcā.
Veidojot radošu dialogu ar skolēniem, tika skaidroti tādi jēdzieni kā – biznesa ideja, potenciālie klienti, konkurenti, resursi, izplatīšanas kanāli, ienākumi, izdevumi u.c. Ar praktisku piemēru palīdzību skolēni tika mudināti domāt un atbildēt uz pietiekami nopietniem un sarežģītiem jautājumiem par biznesa veidošanas pamatprincipiem.
Stundas noslēgumā skolēni uzzināja, kas ir darba devējs un darba ņēmējs, tika veikta arī ekspress aptauja, cik skolēni no klases vēlētos nodarboties ar uzņēmējdarbību.
Daugavpils Saskaņas pamatskola ir Junior Achievement Latvia (JAL) dalībskola, tādēļ iegūtās zināšanas noderēs ne vien papildinot savu informācijas krātuvi, bet arī izmēģinot savus spēkus praktiskajā uzņēmējdarbībā veidojot savu Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU), nepieciešama tikai vēlme darboties.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS