Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ziemassvētku koncertlekcijas
03.01.2022
Mācību noslēguma dienā Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni baudīja iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koncertlekcijas "Ziemassvētku pasaka" un "Ziemassvētki apkārt pasaulei”, minēja krustvārdu mīklas, dalījās savās domās par redzēto.

Koncertlekcijas "Ziemassvētku pasaka" laikā 1.-5. klašu izglītojamie klausījās interesantākās Ziemassvētku pasakas no tādiem autoriem kā Hans Kristeans Andersens, Margarita Stāraste, Brāļi Grimmi un Kārlis Skalbe, kā arī izdziedāja kopā skaistākās svētku dziesmas. Pasākuma noslēgumā skolēni ir uzrakstījuši, ka ir uzzinājuši daudz jaunu pasaku, dziesmu un baletu, kas saistīti ar Ziemassvētkiem. Bērniem vislabāk patika pasaka par Riekstkodi, tāpēc ka tas ir burvīgs Ziemassvētku stāsts, pasakaini skaista izrāde, kura ļauj izdzīvot pilnīgi dažādas emocijas - prieku, sajūsmu, gan brīžam var izsmieties, gan arī uznākt asaras no pārdzīvojumiem. Ziemassvētku laikā bērniem vislabāk patīk dziedāt dziesmas, rotāt egli, cept piparkūkas, gatavot un saņemt dāvanas, pavadīt laiku ar draugiem un ģimeni, ar ģimeni iet uz baznīcu, patīk, ka ir ziema, sniegs un ziemas prieki.
Mēs visi zinām, kā svin svētkus pie mums Latvijā, bet vai zinām, kā tos atzīmē Portugālē, Austrālijā vai Argentīnā? Koncertlekcijas "Ziemassvētki apkārt pasaulei” laikā 6.-9. klašu izglītojamie varēja pārbaudīt, cik labi viņiem ir zināmas Ziemassvētku tradīcijas visā pasaulē. Skolēni paviesojās Austrijā, Krievijā, Amerikā, Čehijā un Vācijā, uzzināja, kādi ēdieni Ziemassvētkos tiek celti galdā šajās valstīs, kādas ir svētku tradīcijas un ticējumi, un kopā ar koncertlekcijas dalībniekiem izdziedāja tradicionālas un slavenas Ziemassvētku dziesmas. Vislielāko sajūsmu sagādāja Ziemassvētku dziesmu dziedāšana, jo skolēni zināja dziesmas ne tikai dzimtajā, bet arī angļu valodā. Visi hīti tika izdziedāti! Arī Riekstkodis atsauca atmiņā ceļojumu uz Rīgu, kad tagadēja 6.a klase kopā ar “Latvijas skolas somu” devās uz Latvijas Nacionālo Operu un baletu noskatīties P.Čaikovska baletu “Riekstkodis”. Ceļojuma beigās skolēni aizpildīja darba lapas, atminēja krustvārdu mīklu un vienojās kopīgā “Putnu balles” dziesmā “Divi eņģeļi”.
Skolēni un skolotāji atzīst, ka koncertlekcijas radīja svētku noskaņojumu, Ziemassvētku gaidīšanas laiks kļuva siltāks, gaišāks un priecīgāks!


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS