Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Interaktīva izrāde “Ziemas māja”
20.12.2021
Ziemassvētki ir brīnumu laiks. 16.decembrī Daugavpils Saskaņas pamatskolas 1. - 4. klašu skolēni varēja piedzīvot teātra mākslas burvību, noskatoties Rēzeknes teātra “Joriks” interaktīvo izrādi “Ziemas māja”, kas notika tiešsaistē iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

Pirms izrādes skolēni pārrunāja, kas ir teātris un kāda ir tā loma cilvēku dzīvē, ko teātrī dara aktieri, režisors un citi tur strādājošie cilvēki. Saruna palīdzēja jaunākajiem skatītājiem labāk izprast uz skatuves notiekošo un novērtēt iespēju piedalīties šajā izrādē.
Izrādes “Ziemas māja” galvenie varoņi mazdēls Mārtiņš un vectēvs Antons ļaujas atmiņām par ģimenes dibināšanu, kopā piedzīvoto, viņi spēlējas, draiskojas, pēta dabu un iepazīst dzīves kārtību. Skatītāji kļūst par izrādes dalībniekiem, atbildot uz varoņu jautājumiem, darinot un īstajā brīdī gaisā laižot papīra lidmašīnas.
Skolēnu atsauksmes par piedzīvoto ir atkarīgas no skolēnu vecuma. 1. un 2. klašu izglītojamos saistīja lidmašīnu darīšana un palaišana, kā arī aktieru darbošanās ar dažādām rotaļlietām un citu rekvizītu izrādes laikā. Lielāki skolēni vairāk akcentēja savas pārdomas, kuras raisīja izrādē redzētais. Skolēni atzina, ka izrāde māca uztvert dzīvē notiekošais pozitīvi, ka ir slikti melot un konflikti jārisina miermīlīgi, ka dzīvē ir jāmeklē īstie draugi. Nepalika nepamanīts arī fakts, ka uz skatuves darbojas divi aktieri vien, taču mainot balss tembrus un izmantojot rekvizītu viņiem izdevās parādīt vairākus personāžus.
Pēc izrādes skolēni ar prieku dalījās savos stāstos par viņu vectēviem, kopīgiem darbiem un nedarbiem. Skolēni sprieda arī par ģimenes vērtību un lomu savā dzīvē, īpaši piedomājot, kā pirms Ziemassvētkiem katrs no viņiem varētu pateikties savām ģimenēm par kopābūšanu.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS