Piektdiena, 2024.gada 19.aprīlis
Vārda dienu svin: Vēsma, Fanija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Cerība, ticība, prieks un mīlestība
23.12.2021
Adventa laiks Daugavpils Saskaņas pamatskolā iesākās ar Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvesta Andra Ševela svētku ieskaņas uzrunu un pirmās Adventa cerības sveces iedegšanu skolas vainagā un visu sirdīs.
Šodien Adventa vainagā deg četras sveces un katrs savā sirdī gaida brīnumu.
Svētku laikā skolēni ne tikai gaidīja brīnumus un dāvanas sev, bet spēja dalīties ar citiem, sarūpējot sūtījumu Daugavpils dzīvnieku patversmei. No sirds tika sarūpētas tik nepieciešamās lietas Daugavpils pensionāru sociālās aprūpes centra iedzīvotājiem.
Kad esam parūpējušies par citiem, varam priecāties un gaidīt sirsnīgāko svētku atnākšanu!
21.decembris sākās neparasti, rīta pusē pie skolas notika interesantas lietas – ar dziesmām, dejām un uzdevumiem nāca pasaku rūķi, kas lika darboties visām klasēm, jo darbs komandā ir jauki un jautri! Rūķi visai skolas saimei piegādāja svētku vēstules ne tikai ar apsveikumiem, bet arī Ziemassvētku vecīša uzdevumu: “Mans uzdevums jums ir šāds: no papīra uzcelt pēc iespējas augstāku un stabilāku Ziemassvētku egli. Egles celšanai jūs drīkstat izmantot tikai papīru”. Sākās neparasto egļu laiks. Kā pārbaudīt, vai uzdevums izpildīts? Tam rūķu komanda gatava – visas skolas bērnu egles tika nomērītas un novērtētas. Kādas tik egles nācās redzēt – mazas, lielas, kuplas un slaidas! Kā tas skolas bērniem sanāca? Tas paliek mazais noslēpums, pat Ziemassvētku vecītis līdz galam to nav izpratis!
Turpmāko dienas daļu bērni baudīja Latvijas skolas somas koncertlekcijas "Ziemassvētku pasaka" un "Ziemassvētki apkārt pasaulei”, minēja krustvārdu mīklas, dalījās savās domās par redzēto. Profesionālo dziedātāju balsis nomainīja skolēnu sagatavotais svētku koncerts visai skolas saimei.
Kā smaržo Ziemassvētki?
Tas ir burvestību laiks, kad skolā smaržo pēc mandarīniem un piparkūkām, kad klasēs esam kopā, sveicam viens otru svētkos, vēlam labas lietas, kopā dziedam dziesmas, deklamējam dzejoļus, ejam rotaļās un gaidām brīnumu. Kad ierastā zvana vietā skolas radio skan skolēnu balsis, dziedot Ziemassvētku dziesmas!

Lai visiem mierpilni Ziemassvētki!



Jaunumi

MŪSU ZIŅAS