Sestdiena, 2024.gada 27.aprīlis
Vārda dienu svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU veikums CITS BAZĀRS ziemā
17.12.2021
No 9.- 14.decembrim tiešsaistē norisinājās Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) Ziemassvētku tirdziņš CITS BAZĀRS, kur 270 SMU no visas Latvijas tikās ar žūriju un prezentēja sava padarītā darba rezultātus.
Skolēnu veikumu vērtēja 2 kārtās 62 žūrijas locekļi – profesionāļi no augstskolām, finanšu sektora un valsts pārvaldes. Tirdziņa noslēgumā tika pasniegtas balvas labākajiem SMU deviņās nominācijās, kā arī papildus tika piešķirtas žūrijas simpātijas balvas.
No Daugavpils Saskaņas pamatskolas tirdziņā CITS BAZĀRS piedalījās 4 SMU – “Chocobar.lv” ( Karīna Kļuka 9.b klase), “Rūķdarbi” (Juta Vasiļjeva, Ieva Putne 8.a kl.), “Dog Chill” (Marta Fedotova, Patrīcija Skurjate, Reinis Putns 8.a kl.), “Aroma Touch” ( Elza Korsiete, Marta Bozoviča, Agate Čeirāne 6.a kl.)
Skolēnu idejas un veidotā produkcija ir dažāda: šokolādes trifeles ar dažādām neparastām garšām, izmantojot oriģinālas receptes, Ziemassvētku dekori – rūķīši, ekoloģiski smaržu maisiņi pildīti ar dabīgām smaržvielām, kā arī no gultiņas mājdzīvniekiem.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas divu SMU darbs guva arī atzinību.
Simpātiju balvu no LIAA pamatskolu grupā saņēma Daugavpils Saskaņas pamatskolas SMU “Chocobar.lv” ( produkcija - šokolādes trifeles), savukārt SMU “ Dog Chill” saņēma divas simpātiju balvas – gan no Biznesa augstskolas “Turība”, gan no žurnāla “Ilustrētā junioriem”. SMU piedāvā ērtas gultiņas mājdzīvniekiem no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.
Šīs preces un arī citu skolēnu piedāvājumu var aplūkot un iegādāties speciāli SMU dalībniekiem izveidotā vietnē.
Lepojamies ar mūsu skolēnu darbu un panākumiem. Paldies SMU konsultantei Lāsmai Šembelai par darbu, attīstot skolēnos uzņēmēja garu! Paldies arī vecākiem par atbalstu un līdziesaistīšanos!
Pasākumu organizē Junior Achievement Latvia (JA Latvia) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).
Visa informācija par iegūtajām nominācijām un foto.


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS