Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Patriotu nedēļa
23.11.2021
Patriotu nedēļā Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēni iepazina militāro jomu.
Patriotu nedēļas ietvaros no šī gada 9. līdz 16. novembrim, izmantojot attālinātās pieslēgšanās platformu, Daugavpils Saskaņas pamatskolas 7.a, 8.a un 9.a klases skolēniem bija iespēja tikties ar Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona profesionālā dienesta zemessargiem un karavīriem. Nodarbību tēma bija - “Kā es kļuvu par karavīru/zemessargu?”. Tikšanās laikā karavīri un zemessargi dalījās pieredzē, pastāstīja, kas viņus mudināja savu nākotni virzīt militārās karjeras virzienā, kādi bija lielākie izaicinājumi, ko viņi pārvarēja, kas patīk un uzrunā ikdienā, darbojoties dienestā. Skolēni uzzināja par apmācību iespējām, par dalību zemessardzes pamatapmācībās nometnē, guva priekšstatu par apmācību norisi.
Nodarbību laikā karavīri un zemesargi stāstīja ne tikai par fiziskā spēka nozīmi gatavībai dienestam, bet arī par garīgo iekšējo spēku un zināšanām, kas ir svarīgas darbojoties ne tikai zemessardzē vai profesionālajā dienestā, bet arī ikdienas dzīvē.
Nodarbību noslēgumā skolēnus uzrunāja Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona kapelāns virsleitnants Haralds Broks: “Mīlestība ir teorēma, kuru jāpierāda katru dienu! Tā ir mīlestība pret sevi, savu ģimeni, tuvākajiem, tautu un Tēvzemi! ” Viņš novēlēja būt garā spēcīgiem un ar patiesumu svinēt Latvijas 103. dzimšanas dienu!
Daugavpils Saskaņas pamatskolā viesojās Zemesardzes 36. kaujas atbalsta bataljona Civilās sadarbības nodaļas speciāliste kaprālei Gunta Zīmele, dižkareive Samanta Mitčenkova, kapteinis Jānim Pušļaks, zemesargi - Anastasija Plasa un Viktorija Rauzāne.
Paldies Zemesardzes 36. kaujas atbalsta bataljonam par sadarbību un atsaucību!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS