Trešdiena, 2024.gada 24.aprīlis
Vārda dienu svin: Visvaldis, Ritvaldis, Nameda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Latvijas dzimšanas diena
17.11.2021
Plīvo sarkanbaltsarkanais karogs un klāt ir novembris - Latvijas mēnesis. Rīt mūsu valsts svinēs savu 103.dzimšanas dienu.

“Pūšat taures, skanat zvani,
Saule, plašu gaismu lej!
Karogs sarkan-balti-sarkans
Vējos atraisījies skrej.”
/Edvards Virza/


1918.gadā 18.novembrī Rīgā Latvijas Nacionālajā teātrī Tautas padome proklamēja Latvijas Republikas neatkarību. «Vienīgā mūsu vēlēšanās - lai Latvijai saules mūžs! Lai dzīvo demokrātiskā Latvija!» tā Gustavs Zemgals uzrunāja tautu. Bet Kārlis Ulmanis teica, ka: „tagad, kad esam brīvi un vairs negaidām no augšas vai ārienes pabalstu un palīdzību, paši veidosim savu dzīvi.” Pēc šiem vārdiem dalībnieki trīsreiz nodziedāja himnu „Dievs, svētī Latviju”.
Šai dienai mēs skolas saimē sagatavojām dziesmas, dejas, dzejoļus, labos darbus un novēlējumus, lai kopīgi godinātu Latviju- mūsu dzimteni.
Skolā ir tradīcija Latvijas dzimšanas dienā pirmklasniekus uzņemt skolas saimē. Visjaunākie skolēni rāda, ko ir iemācījušies, gatavojoties svētkiem, kurus paši atklāja ar karodziņiem un auseklīšiem rokās, dejojot deju dziesmas “Sarkanbaltsarkanais” pavadījumā. Šos svētkus mēs saucam par Auseklīšu svētkiem, jo Auseklītis ir rīta zvaigzne, kura izstaro labestību, spēku un aizsargā mūs no ikvienas nedienas.

“Latvija!
Visi mūsu darbi, lai ir kā zelts,
Lai tie ir nesavtīgi un kļūst tev par dārgu rotu.”
J.Jaunsudrabiņš


Jaunumi

MŪSU ZIŅAS