Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Sprādziens kosmosā
12.10.2021
5.oktobrī Daugavpils Saskaņas pamatskolā viesojās Mikus Abaroniņš un Arta Abaroniņa ar muzikālu koncertlekciju par 20. gadsimta populārās mūzikas attīstības vēsturi.

Koncertlekcijā tika apskatīts, kā populārā mūzika ir attīstījusies no 1920. līdz 2020. gadam: džeza, blūza ēra, svinga laiks, revolucionārie rock’n’roll gadi, hipiju plūsma, disko spožums, astoņdesmitie, 90. gadu popkultūra un mūsdienas.
5. - 8. klašu skolēniem, dziedot līdzi pazīstamas un mazāk pazīstamas dziesmas kā arī izdejojot līdzi raitākos ritmus, bija iespēja gan atsaukt atmiņā pazīstamākās dziesmas, gan dzirdēt mazāk pazīstamas, gan baudīt kontrabasa un basģitāras dobjo muzikālo skanējumu.
Skolēni varēja sacensties zināšanās par to, kurš tiek uzskatīts par pasaules rokmūzikas karali un kurš tiek uzskatīts par pasaules populārās mūzikas karali. Koncertā noskanēja populārākās dziesmas no Elvisa Preslija, The Queen, Maikla Džeksona, The Beatles, AC/DC, ABBA, Frenka Sinatras, The Rolling Stones u.c.
Pasākuma beigās visi kopīgi izdziedāja latviešu populārāko dziesmu popūriju.
Paši skolēni atzīst, ka šī bija interesanta un lieliska iespēja gūt zināšanas par populārās mūzikas attīstību, kā arī pārdomāt, kā notika tās attīstība ņemot vērā vēstures notikumu gaitu.
Skolēni nosauca šo pasākumu arī par “intelektuālo diskotēku”, jo bija iespēja, dejojot un dziedējot, uzzināt par mūzikas vēsturi simts gadu laikā, iepazīties ar mūzikas stiliem un to spilgtākajiem pārstāvjiem. Pārsteidzoši bija dzirdēt skaņdarbu ierakstus patafonā.
Pēc skolēnu atzinumiem, visiespaidīgākais bija tas, ka dejoja visa klase kopā ar skolotājiem, kuri par izbrīnu bērniem, mācēja to darīt dažādos mūzikas žanros.
Skolēni uzrakstīja, ka noteikti ieteiktu šo pasākumu citiem, jo tas deva garastāvokļa pacēlumu un radīja interesi par mūzikas vēsturi.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS