Sestdiena, 2024.gada 27.aprīlis
Vārda dienu svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Kinolektoriji
31.05.2021
Mācību gada pēdējā nedēļā Saskaņas pamatskolas skolēniem tika organizēti divi kinolektoriji – “Lupatiņi” 1.-2. klašu skolēniem un “Kino un mēs” 8.-9. klašu skolēniem.

Pirms lektorija “Lupatiņi” skatīšanās, skolēni tika iesaistīti diskusijā par to, ka dažādus nevajadzīgus audumus var izmantot, lai uzšūtu apģērbu savām rotaļlietām, tādējādi personalizējot savu rotaļlietu un lietderīgi izmantojot pieejamos resursus.  Daži skolēni bija lasījuši grāmatu par "Lupatiņiem",  tāpēc bija liels prieks, ka varēja noskatīties lektoriju - īsfilmiņas, kurās Lupatiņi (cilvēciņi, kas izveidoti no auduma gabaliņiem) pēta dažādas dzīvē noderīgas lietas. Pēc kinolektorija noskatīšanās skolēni sniedza atgriezenisko saiti par redzēto. Viņu secinājumos atspoguļojās galvenā doma: mīlestība un draudzība, ka kopā var gan spēlēties, gan atpūsties, gan arī mācīties. Interesants aspekts bija tāds, ka "Lupatiņu" autoram ir krāšņa fantāzija, ka sižetā ir atraktīvi notikumi. Skolēnus patīkami pārsteidza gudrais kaķis, kurš pieskatīja, palīdzēja un mācīja Lupatiņus. Visiem patika, ka personāži bija mīļi, atsaucīgi un īsti draugi. Viens no vismīļākajiem personāžiem bija nosaukts jautrs un gudrs kaķis, kas deva vērtīgus padomus Lupatiņiem.
Savukārt 8.-9.klašu skolēni kinolektorijā “Kino un mēs” bija unikāla iespēja redzēt kinoteātri no neparastiem rakursiem. Lektori režisors Matīss Kaža un komiķis Jānis Skutelis iepazīstināja ar Latvijas kino vēsturi un pastāstīja par trīs klasisku filmu veidošanu kādreiz slavenajā Rīgas kinostudijā. Skolēni uzzināja par slavenajiem latviešu kino aktieriem un par filmas veidošanu. Savās atsauksmēs skolēni raksta, ka uzzināja daudz jauna par filmām. Īpaši uzrunāja stāsts par to, ka eksistē filmas, kuras tika uzņemtas vienā kadrā bez montāžām, cik tas īstenībā ir grūti filmēt filmas vienā kadrā, jo viena kamera sver apmēram 7 kilogramus un nofilmēt visas kustības ir ļoti grūti. Lielākai daļai skolēnu visvairāk patika filmas “Ezera sonāte” atdarinājums. Bija interesanti uzzināt to, kādā veidā filma tika filmēta. Izglītojamie atzīst, ka pēc kinolektorija viņi varēs novērtēt un analizēt filmas. Skolēni iesaka saviem vienaudžiem noskatīties filmu “Kino un mēs”, jo interesanti, aizraujoši, ar humoru un izzinoši var uzzināt par Latvijas kino.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS