Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Mūsu Maestro Raimonds Pauls
26.05.2021
“Es daru. Vienreiz man iznāk, citreiz - nē. Vienreiz es zaudēju, citreiz es iegūstu. Bet nefilozofēju pa tukšo, es daru.” (R. Pauls). Šis izcilā latviešu komponista R. Paula citāts pēc 9.klašu skolēnu domām varētu būt kā iedvesmas avots uzsākot savu nākamo dzīves posmu un meklējot savu īsto dzīves ceļu.

Mūziķi Rūta un Jānis, vadot koncertlekciju “Mūsu Maestro Raimonds Pauls”, Daugavpils Saskaņas pamatskolas 6., 8. un 9.klases skolēnus atraktīvā veidā iepazīstināja ar dažādu laikmetu mūziku un skaņu ierakstu tehniku, ar ko kādreiz bija cieši saistīts R. Paula ikdienas darbs. Tāpat, caur mūsdienu tehnoloģijas iespējām, Rūta ar Jāni atspoguļoja Maestro mūziku. Interesantas bija arī R. Paula atbildes uz vienkāršiem un ikdienišķiem jautājumiem.
Skolēni jau aprīlī mūzikas stundās vairāk iepazinās ar R. Paula mūziku, tāpēc, skatoties koncertlekciju, jau daudz zināja par pašu Maestro un viņa daiļradi. Skolēni arī savās atbildēs rakstīja, ka kinofilmas nav vairs iedomājamas bez R. Paula mūzikas. Kā mīļākās tika minētas filmas “Vella kalpi” un “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kurās mūzika ļoti veiksmīgi atklāj filmas raksturu. Skolēni iepazinās ar populārāko R. Paula estrādes, džeza, kino un kora mūziku. Viņi saņēma arī pierādījumus, caur kurām populārām dziesmām R. Pauls ir atpazīstams arī ārpus Latvijas robežām. Piemēram, noklausoties dziesmu “Dāvāja Māriņa” dažādās valodās, skolēni minēja, ka vislabāk patika dziesmas versijas latviešu, krievu un japāņu valodās. Skolēni minēja, ka R. Paula dziesmas ir populāras caur sirsnīgo, vienkāršo un “lipīgo” melodijas skanējumu.
Koncertlekcijā skolēni arī iepazinās ar dziedātājiem, kuri kādreiz un tagad izpilda Maestro dziesmas.
Skolotāji un skolēni saka paldies Rūtai un Jānim par vienkārši un atraktīvi organizēto un novadīto koncertlekciju. Mēs varam novēlēt komponistam Raimondam Paulam vēl ilgus gadus nodzīvot, radot jaunas dziesmas. Jo savos 85. gados R. Pauls vēl joprojām aktīvi darbojas mūzikas jomā, kas skolēniem arī ir liels pārsteigums. Mūsu Maestro Raimonda Paula mūzika ir neatsverama Latvijas kultūrā, tāpēc skolās vienmēr skanēs R. Paula dziesmas.

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS