Sestdiena, 2024.gada 20.aprīlis
Vārda dienu svin: Mirta, Ziedīte

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Muzikālā izrāde “Īkstīte”
11.05.2021
Grezna pils zāle… Skaisti tērpi… Senā mūzika… Tas viss Saskaņas pamatskolas 1.-4.klašu skolēnus ievilināja burvīgā pasakā par Īkstīti.

Gatavojoties izrādes skatīšanai, mūzikas stundās skolēni jau iepazinās ar seno mūziku un mūzikas instrumentu – klavesīnu, ar Baroka laika skaistajiem tērpiem un greznajām parūkām, ar mūsu Latvijas pili - Rundāli un tās Balto zāli, ar pasakas autoru H.K.Andersenu un pasakas sižetu.
Krāšņu un svinīgu muzikālo izrādi “Īkstīte” skolēni noskatījās kopā ar savām ģimenēm. Pēc izrādes noskatīšanās, bērni stāstīja savas izjūtas. Skolēniem izrāde patika. Daudzi minēja, ka vislabāk patika galvenā varone Īkstīte un viņas skanīgā balss. Ar prieku skolēni pieminēja atraktīvo Krupi ar savu dziesmu “kvākšķināšanas” valodā, un vaboli ar dziesmu “bzz…” valodā. Skolēniem arī ļoti patika mazo putniņu dziesmas, mazo baletdejotāju deja, tika atzīmēta arī meitenes - “putniņa” skaistā balss. Visvairāk skolēnus aizkustināja notikums izrādes beigās, kad princis ar Īkstīti palika kopā un Īkstīte pārvērtās par skaistu princesi.
Skolēniem bija interesanti klausīties mūzikas instrumentu spēli, viņi prata nosaukt mūzikas instrumentu nosaukumus. Izglītojamos iedvesmoja arī pasakainā un brīnumainā atmosfēra, kas valdīja visas izrādes garumā. 3.-4. klašu skolēni izstāstīja savas emocijas, bet 1.-2. klašu skolēni savas emocijas uzzīmēja.
Skolēni un mūzikas skolotāja saka paldies visiem izrādes organizētājiem, mūziķiem un dziedātājiem par iespēju stundas garumā baudīt krāšņo izrādi!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS