Ceturdiena, 2024.gada 28.marts
Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Skaļās lasīšanas svētki
09.04.2021
Kā katru gadu, arī šogad 5. klašu skolēni piedalās Skaļās lasīšanas sacensībās.
Ja sarežģītajā pandēmijas laikā skolēni nevar tikties klātienē, tad bibliotēkas darbu turpina, tāpēc lasīšanai nav šķēršļu! Tas, ka skolēni nevar lasīt klātienē, arī nav šķērslis!
Tā kā visa pasaulē skolēnu lasītprasme nav augstā līmenī, tad šīs sacensības pilnveido bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru, veicina lasītprieku, kā arī saliedē bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm.
Daugavpils Saskaņas pamatskolas 5.a klases skolēni ļāvās izaicinājumam un klasē organizēja skaļās lasīšanas sacensības, uzaicinot arī skolas bibliotekāri. Skolēni gatavojās sacensībām, pārlūkojot savus grāmatplauktus un apmeklējot bibliotēku, lai atrastu saistošāko, mīļāko darbu, kura fragmentu nolasīt klasesbiedriem. Sacensību laikā skanēja fragmenti gan no latviešu autoru darbiem (Ē.Kūlis, I.Ziedonis,), gan ārzemju literatūras (A.de Sent-Ekziperī, E.Uspenskis, K.Olsone).
Sacensību laikā skanēja gan smiekli, gan pārsteiguma izsaucieni. Īpašu atzinību izpelnījās un emociju vilni izsauca fragmentu lasījumi no darbiem: “Labo blēņu vasara”, “Tēvocis Fjodors”, “Punčinello bēgšana”, “Stikla bērni”, “Lācītis Padingtons”. Izskanēja arī fragmenti no “Mazā prinča”, “Mērijas Popinsas”, “ Pārgalvjiem”.
Skolēni bija pacentušies atrast interesantākos fragmentus, lai visiem būtu interesanti klausīties, jo tā ir liela māksla- noturēt uzmanību tikai ar balss palīdzību!

Uz reģionālo finālu tiks tikai viens, un, kas zina, varbūt tieši viņš būs lasīšanas čempions ne tikai klasē, bet arī valstī!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS