Piektdiena, 2024.gada 29.marts
Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Lieldienas
02.04.2021
Katram gadalaikam savs mazais krāsu karodziņš, ar kuru atzīmējam vēl viena gada posma sākumu.
Un pavasaris jau tiešām ir tas laiks, kad gribas svinēt gan pirmo krokusu, gan pirmās kļavu sulas, gan pirmās bērzu un ceriņu lapas. Daba mostas un dienas kļūst garākas.
Lieldienas ar visām tai piederošajām tradīcijām, izdarībām, šogad sagaidīsim aprīļa sākumā. Ko darīt un kā svinēt šos svētkus? Lieldienas ir reliģiski svētki, tomēr tradicionāli ļoti daudzās ģimenēs šīs dienas atzīmēšanas tradīcijas ir atšķirīgas. Katra cilvēka spēks ir viņa ģimene un kas gan vēl vairāk var apvienot ģimeni, ja ne aktīva kopā būšana un svētku svinēšana.
Neatņemama svētku tradīcija ir Ola. Olu kaujas, olu ripināšana, olu meklēšana, protams, krāsošana. Mutes mazgāšana tekošā ūdenī, ja vēlies vairot savu skaistumu, veselību un enerģiju. Lieldienās ikkatram ir kārtīgi jāizšūpojas, lai vasarā odi un dunduri nekož, un turpmākais gads būtu veiksmīgs un laimīgs! Šī ir īstā diena, lai prognozētu kāds laiks būs vasarā. Ja līst lietus, tad turpmāk šie nokrišņi gaidāmi katru svētdienu līdz pat pašiem Vasarsvētkiem. Celiet galdā apaļu mielastu. Kārtīgs Lieldienu mielasts nav iedomājams bez olām, kas tiek baudītas visas dienas garumā un ir kļuvušas par neatņemamu Lieldienu tradīciju.
Pavasarīgi gaišas, ģimeniski siltas un priecīgas Lieldienas visiem, lai veselība, mīlestība, laime, labklājība nāk jūsu mājās, lai sirds piepildīta ar mīlestību!
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS