Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Pārvērtību nedēļa sākumskolā
30.03.2021
Mācīties nebūt nav viegli. Mācīties attālināti – vēl grūtāk.
Dienas par datora vai telefona. Šķiet, nebeidzams uzdotā saraksts. Tikšanās ar draugiem un klases biedriem – arī tās virtuālas. Bet mūsu sākumskolas skolēni un skolotājas prot atrast spilgtas krāsas!
Pēc pavasara brīvdienām 1.-3.klasēm tika piedāvāts piedalīties pārvērtību nedēļā, katru dienu veltot noteiktam tematam. Pirmdien, 22.martā, notika Pidžamu diena. Skolēni piedalījās tiešsaistes stundās, nešķiroties no savām mīļajām un siltajām pidžamām, uzzināja interesantus faktus par miegu un dalījās savā pieredzē, cik ilgi būtu jāguļ bērniem un pieaugušajiem.
Otrdien, 23.martā, skolēni nosvinēja 110 dienas savā klasē. Skolēniem tika piedāvāts izveidot īpašu svētku kroni ar uzrakstu “110 dienas skolā”, kā arī atbildēt uz jautājumiem par savu skolu un klasi. Skolēni zīmēja jautrus mošķīšus ar 110 rokām, kājām, acīm utt., skaitīja līdz 110.
1.c klases skolēni piedalījās Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” tiešsaistes pasākumā “Ezītis un lielā oga”, kas bija veltīts Teātra dienai.
Trešdien, 24.martā, notika vēl nebijis pasākums – virtuālā diskotēka. Skolotājas iejūtās diskžokeju lomās, piedāvājot saviem audzēkņiem dažādas muzikālas kompozīcijas dinamiskajās pauzēs tiešsaistes stundu laikā. Savukārt, skolēni uzvilka diskotēkai atbilstošus tērpus – košas drēbes un aksesuārus.
Ceturtdiena, 25.marts, kļuva par savā ziņā izaicinājumu dienu. Tā bija Klusuma diena, kuras laikā skolēni tika aicināti novērtēt savu patstāvību, plānojot mācību dienu un apgūstot jaunas zināšanas vai veicot uzdevumus.
Nedēļu noslēdza Cepuru diena. Tehnoloģijas nebija šķērslis, lai rādītu cepuru modes skati.  Skolēni iepazinās ar dažādiem cepuru veidiem, to pielietojumu. Skaidroja, vai cepures ir nepieciešamībai vai modes lieta. Atzina, ka cepures pasargā mūs no laikapstākļu ietekmes.
Pārvērtību nedēļas laikā jautrība sita augstu vilni, pierādot, ka mācīties ir vieglāk ar labu noskaņojumu!
Sākumskolas skoltājas izsaka pateicību savu klašu vecākiem un skolēniem par aktīvu piedalīšanos aktivitātēs, par sagatavotajiem tērpiem un apzinīgu mācīšanos!

Jaunumi

MŪSU ZIŅAS