Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

“Kas te notiek”, “Zaļgalvis” un citi…
24.03.2021
Šodien, 23.martā, Latgales Centrālās bibliotēkas projekta “Dialogs.
Rakstnieki Daugavpilī” ietvaros Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9.a klases skolēniem bija iespēja tikties ZOOM platformā ar interesantu cilvēku. Rvīns Varde - daudzšķautņaina personība, kas darbojas vairākās sfērās – žurnāla Rīgas Laiks šifrētājs un slejas “Vardes saraksts” autors, raidījuma “Literatūre” varonis , vides raidījuma “Zaļgalvis” vadītājs, dabas fotogrāfs un rakstnieks, kas literatūrā ienāca ar īsprozas krājumu “Kas te notiek”. Krājums 2020.gadā ieguva Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtāka debija Literatūrā”. Tas atspoguļo autora atmiņas, novērojumus un refleksijas. Autora teiktais par krājumu: “tiem, kam patīk sarkasms, absurds, absurdpratība, tiem tā grāmata būtu jālasa…”
Rvīns Varde raidījumu ciklā “Zaļgalvis”, uz doto brīdi tie ir 11 raidījumi, kas ilgst 14 minūtes , tiekas ar dabas cilvēkiem. Lai taptu viens 14 minūtes ilgs raidījums, tas ir garas dienas darbs- saka Rvīns Varde.
Sarunas noslēgumā jaunieši uzdeva jautājumus: Kāda ir Jūsu izglītība?; Cik ilgs laiks nepieciešams viena raidījuma izveidē? ; Kas pamudināja piedalīties raidījumā?; Ko lasāt Jūs? Kādi autori Jums ir saistoši?
Cik daudz dažādu nodarbju var pacel viens cilvēks! Tas liek jauniešiem aizdomāties!
Paldies Latgales Centrālās bibliotēkas darbiniekiem par iespēju tikties ar tik spilgtu personību, kāds Rvīns Varde.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS