Ceturdiena, 2024.gada 25.aprīlis
Vārda dienu svin: Līksma, Bārbala

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Iepazīsti Saeimu!
24.03.2021
Kopš 2012.gada Latvijas parlaments īsteno skolu programmu “Iepazīsti Saeimu”, ar mērķi izglītot un ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā.
Līdz šim programmā piedalījušies vairāk nekā 7200 skolēnu no visas Latvijas. Vairākus gadus programmā piedalās arī Saskaņas pamatskolas skolēni.
Šogad nodarbība “Iepazīsti Saeimu” notika 22. martā. Nodarbības laikā 9.a klases skolēni paplašināja savas zināšanas par Saeimas struktūru, darbību un funkcijām, interaktīvajā formā noskaidroja, kā notiek likumdošanas process, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi. Skolēni iesaistījās dialogā par demokrātijas pamatprincipiem un vērtībām mūsdienu pasaulē, par sabiedrības līdzdalības iespējām vietējas kopienas un valsts dzīvē, izteica savu viedokļi par jautājumu “Ko Tev nozīmē demokrātija?”, uzsverot, ka tā ir brīvība un atbildība, līdzdalība un kopdarbs.
Nodarbības beigās notika simulācijas spēle “Saeimas sēde”, kurā skolēniem bija iespēja iejusties deputātu lomā, piedalīties debatēs un balsojumā par dažiem likumprojektiem. Vislielāko interesi izraisīja balsojums par priekšlikumu “Mācību programmā turpmāk ievest iespēju kombinēt klātienes un attālinātās mācības”. Lielākā daļa skolēnu ( 60%) nobalsoja “par”. Debatēs skolēni pamatoja savu viedokļi, kā attālinātas mācības attīsta pašvadītās mācīšanās prasmes, rada iespēju brīvāk plānot savu laiku un nekavēt mācību stundas slimības dēļ, dod iespēju piedalīties tiešsaistes nodarbībās – tikšanās ar dažādu jomu speciālistiem no citiem Latvijas reģioniem. Tomēr skolēni uzsvēra, ka tāds mācību procesa modelis ir vairāk pieņemams vecākajās klasēs, kad skolēni jau prot mācīties un plānot laiku patstāvīgi.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS