Piektdiena, 2024.gada 26.aprīlis
Vārda dienu svin: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Navigācija

SKOLAS JAUNUMI

Ekoskolas programma
08.03.2021
Šogad mūsu skolas gada tēma ir atkritumi. Pētot atkritumu problēmu, novērojām, ka skolā rodas daudz pārtikas atkritumu pēc pusdienām.
Vēlējāmies veikt padziļinātu izpēti, ko varam darīt, lai samazinātu pārtikas atkritumus, bet pandēmija mūsu mērķus apstādināja.
4.martā Ekopadomes dalībniekiem notika pieredzes apmaiņas sanāksme ZOOM platformā. 8.a klases skolniece Gerda Šarlote dalībniekus informēja par pārtikas pārpalikumu atkritumiem. Aicināja pārtiku neizniekot, bet neizmantotos pārtikas produktus iekļaut nākamajās ēdienreizēs. Atgādināja, ka , lai saražotu pārtikas produktus, ir nepieciešams liels ūdens daudzums. Ekopadomes vecāki Liene, Agnese, Evija dalījās pieredzē, kā tiek šķiroti atkritumi savās ģimenēs. Vecāku stāsti iedvesmo, liek aizdomāties, jo mēs katrs varam daudz paveikt savas planētas labā. Varam šķirot makulatūru, baterijas, izmantot lietas otrreiz, lietot auduma maisiņus un vēl, vēl… Galvenais, pašiem būt aktīviem dabas draugiem un sākt šķirot! Ekopadomes dalībnieki martā veiks tuvākās apkārtnes izpēti. Apsekos un fiksēs vietas, kur ir izmesti atkritumi dabā. Novēros, kāda veida atkritumus cilvēki izmet dabā.
Mūsu skolā no 15.marta līdz 17.martam var nodot makulatūru un baterijas. Aicinām iesaistīties šajā labajā darbā.
Jaunumi

MŪSU ZIŅAS